BYGGSTÖK ”PÅ G” VID STADSHUSET

>>    
Nu börjar arbetet med det nya stadshuset på allvar. Den 20 november stängs cykel- och bilparkeringen mellan stadshuset och det gamla stationshuset av för att bereda väg för byggtrafik. Ansvariga för bygget kommer under november sätta upp plank runt stadshuset och byggbodar för byggarna.

Planeringen för ett nytt stadshus har pågått en längre tid och efter en arkitekttävling 2016 blev det klart hur huset ska utformas. Huset ska rymma drygt 1800 av kommunens 13 000 medarbetare. Nu börjar det synliga arbetet med att bygga om huset och bygga till så att huset får en fyrkantig form med en ljusgård i mitten.
– Huset ska vara klart 2020 och under 2021 flyttar våra medarbetare in. Som alltid när man bygger så här stort och centralt, blir det påverkan på både cykel- bil och busstrafik under tiden som vi bygger, men det ska komma information om alternativa vägar allt eftersom, säger Carl Ljunggren, fastighetschef och projektansvarig.

Området kring stadshuset spärras av med ett högt plank med taggtråd och området kommer att kameraövervakas på kvällar och nätter. För att alla nyfikna ska kunna följa bygget, ska det finnas fönster i planket, så att det går att kika in och ta del av allt som pågår. Inledningsvis ska det rivas inne i huset innan ombyggnationen och utbyggnaden tar sin början.
I samband med att cykel- och bilparkering stängs, monteras laddstationen för elbil ner. Planen är att den monteras upp igen, i samband med att stadshuset blir klart.
// Signerat Uppsala kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun