HELSINGFORS | Ansök till en lyckoexpedition i den finska huvudstaden

(Artikeln innehåller erbjudanden/reklam)
Finland, landet som utsetts till världens lyckligaste sex år i rad, bjuder nu in tio personer som får ta del av det finska receptet på lycka.

Under den fem dagar långa lyckoexpeditionen i juni 2024 kommer några välvalda Helsingforsbor dela med sig av sina bästa hemligheter. Vill du bli en av de lyckliga att få följa med till Helsingfors – ansök nu.

Efter förra årets succé Masterclass of Happiness, där över 150 000 människor från hela världen ansökte om att få delta, välkomnar Finland nu en ny grupp lyckosökare till den finska huvudstaden Helsingfors för att lära sig knepen som gör Finland till världens lyckligaste land. I år heter initiativet Helsinki Happiness Hacks

De deltagare som väljs ut får tillsammans med utvalda ”Helsinki Happiness Hackers” – bland annat en skateboardåkande 70-åring och en välkänd kock och krögare – lära sig vad det är som gör stadens invånare så lyckliga. 

– Helsingfors har en imponerande kulturscen och gott om gröna oaser. Enligt en färsk undersökning uppskattar hela 88 procent av invånarna livet i staden. Saker man värdesätter extra högt är närheten till naturen och havet, konst och kultur, en trygg boendemiljö och effektiv kollektivtrafik. Dessa lyckohacks kan upplevas av vem som helst, även under en kort visit, och det vill vi förmedla med detta initiativ, säger Anu Syrmä, Director Brand Marketing and Communications på Helsinki Partners. 

– Finsk lycka handlar om de enkla sakerna i livet: att komma nära naturen, ta hand om både kropp och själ, och att njuta av design och konst runt omkring oss. Med rätt inställning kan du hitta lycka i livets alla små stunder, på en cykeltur i skogen med den perfekta spellistan, eller när du njuter av en korv efter bastun i den vackra sommarkvällen. Men viktigast av allt är att dessa lyckohacks är färdigheter som vem som helst kan lära sig för att stärka sitt välbefinnande, kommenterar Heli Jimenez, Senior Director International Marketing på Business Finland.

Om Helsinki Happiness Hacks

  • Initiativet är framtaget i samarbete mellan Visit Finland och Helsinki Partners och är en masterclass för att lära sig mer om Helsingforsbornas lycka. 
  • Resan är kostnadsfri för de 10 utvalda deltagarna och går av stapeln i den finska huvudstaden mellan den 9 och 14 juni 2024. 
  • De utvalda får följa med på en skräddarsydd upplevelse där man från ett antal ”Helsinki Happiness Hackers” får lära sig mer om den finska lyckan utifrån fyra teman: natur, hälsa, design och mat. 
  • Ansökan till att få delta är öppen från och med nu fram till den 4 april 2024. För att kunna ansöka behöver man genomföra en utmaning i sociala medier och fylla i en blankett på kampanjsajten. 
  • För mer info och ansökan – besök: https://www.visitfinland.com/sv/helsinki-happiness-hacks-sv/.  

 

Om Helsinki Happiness Hackers

 

  • Lena Salmi (BILDEN) är inte din vanliga 70-åring. Du hittar henne susande genom Helsingfors på sin skateboard iklädd tyllkjol när hon utmanar både gravitation och fördomar om åldrande. Den före detta simmaren och sportjournalisten ger sig i väg på en morgonsimtur minst fem gånger i veckan – året runt. För Lena är lycka friheten att vara sig själv, precis som hon är.
  • Adela Pajunen är en sann mästare av den naturliga världen. Som biolog, författare och förespråkare för välbefinnande är Adelas resa en demonstration av den påverkan den omgivande naturen har på vår hälsa och lycka. Hon banade väg för en unik finsk natur-receptmodell, som erkänns globalt för sina vetenskapligt bevisade effekter. Idag bor hon i Helsingforsregionen, mitt i de skogar hon värdesätter så högt. Där vägleder hon människor att upptäcka naturens läkande krafter genom skogsexkursioner, kurser, föreläsningar och naturstigar.
  • Luka Balac är en kulinarisk virtuos vars passion för mat kan spåras tillbaka till hans barndom då han fascinerades av sin mormors matlagning. Sedan 2018 har Luka, tillsammans med sina partners, varit på en spännande gastronomisk resa och öppnat tre välkända restauranger i Helsingfors: Nolla, Elm och Nolita. Förankrade djupt i hållbarhet är dessa etableringar födda ur Lukas engagemang för att sprida glädje genom mat.

Extern skribent: Visit Finland | 2024-03-13

 

 

Fler nyheter

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens