LITTERATUR | Ny ungdomsbok där Uppsalaungdomar räddar jorden

Uppsalaförfattaren Kerstin Ekholm bjuder i sin debut på ett framtida äventyr: Året är 2050, och miljön är i fritt fall. Andningsmasker är en nödvändighet, och makthavarna verkar blunda. Känns det igen?!

I Kerstin Ekholms roman möter vi Arvid och Pela, två 11-åringar boende i Uppsala, som när de stöter på två utomjordiska väsen blir en del av ett galaktiskt uppdrag. Tillsammans med Ettenavis och Alegni följer de med på en tidsresa in i en apokalyptisk framtid. Deras uppdrag? Att rädda planeten Tellus.

 

Uppsalaförfattaren Kerstin Ekholm debuterar med ungdomsdrama. (Foto: Privat)

Den 13 mars släpptes barn- och ungdomsboken Maskhålet som räddade jorden som e-bok, ljud- och tryckt bok. Kerstin Ekholm, som även jobbar som lärare på Fyrisskolan i Uppsala, debuterar nu med ungdomsromanen som utspelar sig i vår stad.

– Målgruppen för boken är 9 – 12-åringar men jag tror att Maskhålet som räddade jorden kan uppskattas av både äldre och yngre, säger Kerstin.

Maskhålet som räddade jorden är del ett i en serie och handlar om Arvid och Pela som en dag får besök av två utomjordingar på hemligt uppdrag. Rymdvarelserna ska få jordborna att på riktigt förstå att något måste göras, annars kommer jorden att förintas. Tillsammans beger de sig ut på en spännande och riskfylld resa där utmaningar och motstånd väntar runt hörnet.

Manusgruppen på Lava förlag som står bakom boken menar att den tar upp miljöfrågor och miljöförståelse på ett bra och tillgängligt sätt för ungdomar. Och detta med en handling som är enkel att följa med i och dialoger som känns samtida och trovärdiga.

 

 

 

Fler nyheter

BILIST
Sjukhusvägen avstängd
24-31 maj

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge