MUSIK | Konsert-sommaren 2024 i Furuviksparken

Furuvik med sin djurpark och tivoli ligger en knapp timmes tåg- eller bilresa från Uppsala. Nära med andra ord! Parken har också etablerat sig som en konsertarrangör och nedan ser du sommaren 2024:s inplanerade akter.

(Notera att nya artister kan tillkomma).

 

Artistpresentation:

Dolly Style – 8 juni

De slog igenom stort i Melodifestivalen 2015 med debutsingeln ”Hello Hi” och har sedan dess levererat hits som ”Cherry Gum”, ”Rollercoaster” och ”Habibi”. Trion består av Molly, Holly och Polly, där Molly bär rosa, Holly bär blått och Polly bär lila. Deras mest trogna fans kallar sig för ”Dollys” och har skapat en helt egen pastellfärgad subkultur i sociala medier. Idag har Dolly Style närmare 200 000 lyssnare i månaden på Spotify och över 100 000 följare på deras YouTube-kanal. Senast de spelade på Furuvik var 2022 och den 8 juni välkomnar vi Dolly Style tillbaka till Furuvik för ytterligare en färgsprakande konsert.

Eldkvarn – 29 juni

Med de hyllade albumen ”Himmelska Dagar” och ”Kungarna från Broadway” blev bandet en riksangelägenhet följt av det kultklassade Tältprojektet & turnén ”Cirkus Broadway” med inbjudna gästartister som Thåström, Ratata, Peter LeMarc och Marie Fredriksson. Sedan dess har det runnit mycket vatten under de berömda broarna och Eldkvarn har fortsatt att spela och ge ut kritikerrosade album samtidigt som bandmedlemmarna även drivit framgångsrika soloprojekt. Att se Eldkvarn live lämnar ingen oberörd. Man golvas av deras samspel och enorma utstrålning och som få andra har Plura skildrat kärleksrelationer så naket, varmt och sårbart. Hänförda av Norrköpingspublikens entusiasm efter vad som var tänkt vara bandets sista spelningar samlar nu Eldkvarn trupperna igen inför en stor avskedsturné och gör sig redo att även säga farväl till sin publik i hela Sverige!

Samir & Viktor – 1 juni

Samir Badran och Viktor Frisk blev Samir & Viktor med hela svenska folket när de deltog i Melodifestivalen första gången 2015 med låten ”Groupie”. Sedan dess har de varit med ytterligare två gånger med bidragen ”Bada Nakna” 2016 och ”Shuffla” 2018. Nu står det även klart att de kommer att delta i Melodifestivalen 2024 med bidraget ”Hela världen väntar”! De jobbar med några av Sveriges mest erkända låtskrivare, turnerar landet runt, skriver böcker och har medverkat i flertalet TV-program.

Europe – 13 juli

Med en svindlande karriär som sträcker sig över fyra decennier och med över 20 miljoner sålda album är Joey Tempest (sång), John Norum (gitarr), Mic Michaeli (keyboard), John Levén (bas) och Ian Haugland (trummor) fortfarande lika aktuella och turnerar världen över. 2017 släppte de sitt 11:e studioalbum ”Walk The Earth” som spelades in i legendariska Abbey Road Studio i London. För produktionen stod Grammy Award-vinnande producenten Dave Cobb (Rival Sons, Shooter Jennings, Jason Isbell, Christ Stapleton). Förra året firade bandet sitt prestigefyllda 40-årsjubileum med en Europa-turné som i höstas avslutades med två utsålda konserter på ikoniska London Palladium.

Bad Religion – 17 juli

Det legendariska punkbandet Bad Religion uppstod i Los Angeles utkanter 1980, de blev snabbt en av den amerikanska punkscenens största pusselbitar och mycket inflytelserika för en mängd band som följt i deras spår. Bad Religion har genom åren varit oerhört produktiva, alltid hållit samma höga klass och aldrig tappat i sin trovärdighet.

Jill Johnson – 26 juli

Kan man räknas som veteran när man är mitt i livet? Svar ja. Om man heter Jill Johnson och har turnerat sedan man var fjorton. I över trettio år har hon brunnit för musiken. Nu står hon mitt i livet och har aldrig känt sig mer närvarande, mer naken, äkta och nära sitt material. Hon skriver om det som händer här och nu och om allt det hon har omkring sig. Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under åren satt countrymusiken och Nashville på den svenska musikkartan – bland annat genom sina många studioalbum, där Jill har samarbetat med en mängd av USA:s mest framstående låtskrivare och artister inom genren, liksom med sina kritikerrosade och utsålda turnéer.

Flogging Molly – 27 juli

Flogging Molly bildades 1997 i Los Angeles och består av sju medlemmar som spelar alltifrån gitarr och trummor till violin, mandolin, dragspel och banjo. De har ett unikt sätt att blanda punk med traditionell irländsk musik, med plats för både keltiska instrument och bluesiga gitarrer. Texterna är ofta politiska med grund i den hårda vardagen för arbetarklassen, men trots allvaret bjuder sångaren Dave King alltid upp till mycket humor i sina obetalbara mellansnack.

 

Deep Purple – 5 augusti

Det finns inte nog med superlativ för att beskriva vad Deep Purple har betytt för rockmusiken. De har sålt över 100 miljoner album över ett spann av sju decennier och deras legendariska album ”Made in Japan” från tidigt 70-tal anses vara ett av världens viktigaste och mest inflytelserika livealbum någonsin. 2008 fick de ta emot ”Legend Award” på World Music Awards och 2016 blev de invalda i Rock and Roll Hall of Fame. Med en av de största rocklåtarna genom tiderna, ”Smoke on the Water”, har de varit med och format hårdrocksgenren och genom tiden även utvecklat den.

Deep Purple live i Brasilien 2009. Foto: Wikipedia.

 

Timbuktu – 10 augusti

Jason ”Timbuktu” Diakité är en av Skandinaviens mest populära artister, och har under de senaste åren även blivit välkänd utanför hiphopmiljön. Han har etablerat sig själv som en inflytelserik politisk artist som hämtar musikalisk inspiration från folkmusik, amerikansk blues och musik från Västafrika och Jamaica. Med hits som “Alla vill till himmelen men ingen vill dö”, “Det löser sig” och “The botten is nådd” är han känd för att kunna skapa en otroligt festlig stämning – men hans musik når fler dimensioner än så, något som blev tydligt redan 2011 när han fick ta del av Nordiska rådets språkpris.

Molly Sandén – 16 augusti

Med över 730 miljoner streams på Spotify, mängder av Platina-singlar och album samt prestigefyllda priser är Molly Sandén tveklöst en av Sveriges största artister och låtskrivare. Efter det kritikerrosade och Grammisnominerade albumet ”DOM SKA VETA” 2022 gav hon sig ut på sin största turné någonsin, där hon även bjöd på en magisk konsert på Furuvik framför en stor publik. Och i sommar kommer hon tillbaka! Med hits som ”Vi ska aldrig gå hem”, ”Nån annan nu”, ”Sand” och ”Det bästa kanske inte hänt än” ser vi fram emot ytterligare en magisk kväll med en av våra största svenska kvinnliga artister.

Tommy Körberg – 24 augusti

”Världsklass”, ”Storslagen”, ”Slagkraftigt, snabbtänkt och spirituellt”, ”Pondus och hjärta – hyllningarna av Tommy Körbergs show Grand Finale har varit många och hjärtliga och den har spelats för utsålda hus i både Stockholm och Göteborg. Den Sverigeturné som planerades sommaren 2023 behövdes tyvärr ställas in på grund av hälsoskäl, men går äntligen av stapeln sommaren 2024!

Fröken Snusk – 31 augusti

Fröken Snusk framträdde i lördagens Melodifestivalen med sin låt ”Unga & Fria”, som tog henne till finalkvalet. Hon har en imponerande samling hits i bagaget och med flera platina- och guld-skivor och mängder av livespelningar runt hela landet är hon idag epadunkens absoluta fixstjärna.

Skribenter: Furuviksparken samt UMLN

 

 

 

Fler nyheter

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens