DET LIGGER I TIDEN: Årets Kulturvecka

Signerat Uppsala kommun:   
>>  
För 25:e året i rad ordnar Uppsala kommun Kulturveckan – av, med och för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Kulturveckan pågår 13–17 november.
Liksom tidigare år finns många musikaktiviteter på programmet. Men Kulturveckan i Uppsala erbjuder även konstutställningar. På Stadsbiblioteket visas vandringsutställningen Ett Eko som skapats av sju grupper med konstnärer, musiker, skådespelare och konsthantverkare – alla med olika funktionsnedsättningar. 

Museer och kyrkor
Flera av museerna ordnar guidade visningar. Bland annat får besökarna göra egen senap på Medicinhistoriska museet. Upplandsmuseet visar föremål från sina samlingar som berättar om livet förr. Här kan man också prova på att kärna smör och använda eldstål. På Uppsala konstmuseum får deltagarna trycka monotypier på transparent ritpapper som sedan installeras i museets trapphus. Dessutom görs rundturer i Domkyrkan och i universitetets nya förvaltningsbyggnad Segerstedthuset.

I Tunabergskyrkan kan deltagarna skapa egna ljus som sedan tänds vid en ljusgudstjänst.
Flera gånger under veckan ordnas mötesplatser för samtal. Ge makten vidare är ett öppet hus för diskussion där alla kan dela med sig av bra och dåliga erfarenheter. Vid Dialogforum pratar deltagarna om hur det är att vara ung i Uppsala kommun och att ha en funktionsnedsättning.
Skogsmulle och Tropiska växthuset
Programmet erbjuder också en promenad längs Skogsmullestigen och visningar av Tropiska växthuset där man kan lära sig mer om växterna som vi använder i vardagen.
Det är en väldig bredd på kulturutbudet i år. Jag hoppas och tror därför att alla ska kunna finna något av intresse. Kulturveckan ska ju leda till många möten och vara full av upplevelser för besökarna och med den mängd av kreativa aktiviteter vi har kommer det säkert att bli så, säger Karin Hedvall, samordnare av Kulturveckan.
 
Måndag 13 november 13.00 invigs årets Kulturvecka på Grand, av Jocke och Musik med mera. Utanför programmet smygöppnar Kulturveckan med dans både på fredag och lördag helgen innan och avslutas lördag 18 november med disco på Fyrisgården.
Besök evenemangets webbsida genom att klicka på den här länken!
______________________________
//Signerat Uppsala kommun

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer