MÖTESPLATS | Internationell kongress för barn som far illa arrangeras i Uppsala 2024

>>

Kongressen European Regional Congress on Child Abuse and Neglect 2024 arrangeras nu för första gången i Sverige och Uppsala. Nationellt Kunskapscentrum Barnafrid står värd för kongressen och 600 internationella experter väntas delta.

 

Syftet med kongressen är att belysa aktuella behov och lösningar gällande våld mot barn i tider av kris och krig. Sverige har länge arbetat med barns rättigheter och är en av föregångare i värden i arbetet att skydda barn mot våld. ISPCAN, International Society for Prevention of Child Abuse and Neglect är ett tvärvetenskapligt samfund för professionella som arbetar med barn som far illa. Kongressen har inte arrangerats i Norden sedan 2011 och Uppsala blir första tillfället i Sverige, någonsin.

– Uppsala blev ett naturligt val för kongressen då det finns bra förutsättningar med närheten till Arlanda, säger Pragathi Tummala, VD för International Society for the Prevention of Child Abuse and Neglect (ISPCAN).

Värd för kongressen är Nationellt Kunskapcentrum Barnafrid vid Linköpings universitet i samarbete med flera svenska aktörer, däribland Uppsala universitet. Kongressen arrangeras den 18–22 augusti 2024 på Uppsala Konsert & Kongress.

– Vi ser verkligen fram mot att få arrangera detta och kommer slagkraftigt att mobilisera oss för att i ett brett perspektiv sätta fokus på en av de viktigaste frågorna inom den sociala välfärden i vårt samhälle, säger Laura Korhonen, centrumchef for Barnafrid och lokal värd för kongressen.

Redan nu planeras innehållet för konferensen.

– Vi har ett stort engagemang och mycket kunskap att dela med oss av och kommer att göra vårt yttersta för att sätta ihop ett aktuellt och intressant program med en internationell touch. Vi ser också fram emot att knyta nya kontakter och utveckla nya samarbeten i och med konferensen, säger doktor Gabriel Otterman, ordförande för kongressens vetenskapliga kommitté.

I värdstaden Uppsala är man glada över beslutet.

– Från Uppsala Convention Bureaus sida är vi jättestolta! Det här är ytterligare ett fint exempel på hur samverkan mellan Sveriges och Uppsalas olika verksamheter, faktiskt räcker hela vägen! Vi ser fram emot att välkomna alla de 600 delegaterna till vår stad, säger Anna Lindström, Enhetschef Möten & Evenemang, Uppsala Convention Bureau – Destination Uppsala.

 

Extern skribent: Destination Uppsala

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer