FILM | Två filmer på Slotts i höst

>>

 

Fredagen den 13 oktober visar Slottsbiografen i Uppsalatvå aktuella filmer. Den ena är Peter Östlunds musikdokumentär ”To Be Anders Widmark” vilken premiärvisas denna dag klockan 19. Filmen har vunnit första pris i ”5th Music Film Festival” i kategorin ”Best documentary about music”.
Vid samma tillfälle visas även den musikaliska komedin ”Väder vi minns” som även den innehåller musik av Anders Widmark. En absurd familjekomedi om musikdrömmar och ständiga kompromisser. Vad ska en musiker göra för att överleva den digitala eran? Här har Peter Östlund medverkat som fotograf och redigerare.

Filmerna kommer att visas vid tolv tillfällen på Slottsbiografen under perioden oktober till november.

I ett pressutskick skriver regissören Peter Östlund:
För länge sedan såg jag Anders i teveprogrammet ’Album’ där olika gäster fick komma och sjunga till hans piano. Redan då kände jag en fascination inför hans person och hans förmåga att musikaliskt få mötet att växa. Jag lärde sedan känna honom personligen under inspelningen av hans film ’Väder Vi Minns’. Frågan jag ställde mig blev allt klarare efter hand. Var finner han den självklara musikaliteten och hur påverkar denna egenskap honom i stort? Finns det andra sidor av den underbara gåva han fått? Sidor som är mer komplexa. Dessa frågor ville jag beröra något i min film, men framförallt bjuda på en musikalisk resa. Få vara med en liten stund i Widmarks värld.

 

 

Resultatet av detta möte resulterade sålunda i filmen ”To Be Anders Widmark” vars premiär alltså hålls den 13 oktober i Slottsbiografen i Uppsala.

 

 

Skribent: Redaktionen UMLN

Fler nyheter

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg