0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Södra Stabby trädgårdsstad – KD föreslår en ny egnahemsrörelse  
>>  
I Samband med Stabbydagen (17/9, reds anm) hölls en diskussion om Stabbyfältens framtida öde. Att Socialdemokraternas ansvariga kommunalråd, Erik Pelling, ser det som nödvändigt att bebygga fälten – och därmed skära av den så högt värderade siktlinjen – är sedan tidigare känt.
– Det behövs för att kunna möta det allt större behovet av bostäder i staden, menade han. Dessutom möjliggör en förtätning av Uppsala att invånarna kan få en smidigare kollektivtrafik.  Mohamad Hassan gjorde Liberalernas vision för fälten klar i UM Luthagsnytts pappersmagasin hösten 2016, där han berättade att L vill tillåta bebyggelse utmed Luthagsesplanaden fram t.o.m. Bärbyleden – utan att behöva inkräkta på siktlinjen. 

I samband med träffen på Stabbydagens presenterade Kristdemokraternas Jonas Segerstam partiets syn på framtidens Stabbyfält. Och den hade sina likheter med Liberalerna där siktlinjen skulle kunna bevaras.
– Vi ser framför oss en södra Stabby trädgårdsstad, där vi ser till att hålla hushöjden låg, högst 2,5 våningar, för att bevara karaktären i området, förklarade Jonas Segerstam.
KD:s förslag skulle innebära ca 1000 bostäder med tomträtter* enligt typisk egnahemsstorlek (ca 400 kvm) där området planläggs som en helhet.

Bland de församlade i Stabbygården hördes många röster som menade att kommunen också måste värna den odlingsmark som finns kvar. Det resonemanget höll Erik Pelling (s) med om och menade bl.a. att ambitionen med att förtäta staden handlade om att bibehålla odlingsmark i stadsnära områden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.