CITY | Förnyat avtal och extra anslag för en levande och attraktiv stadskärna

Uppsala kommun / Uppsala Citysamverkan

>>

Kommunens samarbetspartner Uppsala Citysamverkan får utökade medel för att ytterligare utveckla stadskärnan. Det beslutade kommunstyrelsen den 29 mars, då samarbetsavtalet med Uppsala Citysamverkan förnyades.

 

Det nya avtalet innebär att kommunen stärker sitt engagemang i Uppsala Citysamverkan med ett extra anslag om 800 000 kronor årligen fram till 2027. Pengarna tas från näringslivsfrämjande åtgärder, där grundbidraget på 1 400 000 kronor står kvar för perioden 2023–2027.

– Stadskärnan ska vara en levande plats där Uppsalaborna kan mötas. Det är inte möjligt utan samverkan. Därför satsar vi nu extra för att se till att centrala Uppsala blir en trygg och blomstrande plats för alla kommunens invånare, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Uppsala Citysamverkan har 220 medlemmar som består av butiker, restauranger, hotell, fastighetsägare, med flera i stadskärnan. Uppdraget är att arbeta tillsammans för att bidra till en attraktiv och trygg stadskärna med brett och intressant innehåll för invånare och besökare.

– Samverkan är nyckeln till framgång och vi är glada att kommunen ytterligare förstärker den genom detta extra anslag. Det ger tydliga signaler på att kommunen fortsatt tycker att stadskärnan är viktig och värnar om stadsutveckling, attraktivitet och trygghet, säger Lisa Thörn, vd på Uppsala Citysamverkan.

Alla medlemmar i Uppsala Citysamverkan är delaktigta i stadsutvecklingen av city och arbetar tillsammans för att året runt skapa olika aktiviteter i stadskärnan. Närmast på agendan står den traditionella påskbjörken som kläs av förskolebarn, Fashion weekend och Sommarsläpp på Stora torget.

Extern skribent: Uppsala kommun

Fler nyheter

SVERIGE | Vårdförbundet varslar om övertidsblockad

F&V | Psykisk ohälsa kan öka risken för unga att begå brott

PSYKOLOGI | Alternativ behandling testas vid depression hos unga

KROPPEN | Luktsinnet styrs av hjärnans förväntningar

KLIMAT | Fem tips till politiker för att lyckas med sin klimatpolitik

F&V | Alarmerande låg kunskap om ekonomi bland dagens unga