0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Vårnumret 2023, ur innehållet:

 

Vi far i nordostlig riktning för att träffa grundaren av Linnés Kammare, Kerstini Landström. Ett antal år har passerat sedan flyttlasset gick till Rättvik i Dalarna och vi undrar naturligtvis: Vad hände sedan?

Kerstin Landström utanför sin ateljé i Rättvik. (Foto: P. Strandh | UMLN 2023)

Vem var det egentligen som mördade kaféägarinnan Greta på Järnbrogatan 28? Det 80-åriga olösta mordet gäckar alltjämt lagen och i UMLN:s vårnummer tittar vår skribent Emeli Åkerman närmare på omständigheterna runt fallet.

Adressen där mordet begicks, så som den ser ut idag. (Foto: Emeli Åkerman | UMLN 2023)

 

Vi besöker Föreningen Uppsala Voltige på en av deras träningar. Voltige, där man utför gymnastik på hästryggen, var ursprungligen en sport som herrar inom det militära ägnade sig åt. Idag attraherar den framförallt det motsatta könet, något UMLN:s Maria Klefbeck upptäcker när hon besöker föreningen … Men, med det trevliga undantaget Erik förstås. I den här artikeln får vi möjlighet att stifta bekantskap med den i Sverige tämligen lilla, men nere på kontinenten mycket större, sporten voltige.

Tuva Wipemo är en av föreningens voltigörer. Här är hon i full gallopp på hästen Caramba. (Foto: Maria Klefbeck | UMLN 2023)

Har Stabby prästgård någon framtid? Frågan kanske låter lätt hotfull men är väl värd att ställa. I vårnumret träffar vi Helena Harnesk och Ulf Hellman, från prästgårdens ägare Bondkyrko hembygdsförening, vilka ger oss sin syn på frågan om Stabby Prästgårds morgondag.

Ulf Hellman och Helena Harnesk är båda engagerade i Stabby prästgård genom Bondkyrko hembygdsförening. (Foto: P. Strandh | UMLN 2023)

Detta är bara några smakprov på innehållet i Uppsalamagasinet Luthagsnytts vårnummer. Fredagen den 17 mars kommer magasinet ut till våra utvalda utlämningsställen. Du vet väl om att du även kan läsa UMLN digitalt, genom att klicka på länken uppe till höger (Senaste numret).

Väl mött!
Peder Strandh, redaktör UMLN

_____________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.