Uppsala Reggaefestival | sign. Redaktör’n

Igår var det äntligen dags för Kapområdet att åter få gunga i karibieninfluerad reggae-, ska- och annan grymt svängande musik-à-la-dancehall. Uppsala etablerade sig tidigt som ett Nordens Mecka för reggeafantaster och har därmed en hel del att leva upp till.  
>>
Efter ett par år i gästrikeexil (IK SIRIUS Fotboll känner igen sig, reds anm) har arrangörerna Yared Urf Tekeste och Malayka Yared nu hoppet om att Uppsala ska kunna leva upp till Nordens Reggae-Mecka-renomméet än en gång.
Igårkväll var man åter på plats i Uppsala. Med artister som Chronixx, Kapten Röd, Kalle Baah, Kaliffa och Uppsalas egna Löst Folk (för att bara nämna några) lyfte en raket som vi får hoppas är en flerstegsvariant. Uppsala har en levande scen för den här genren av musik och det utbyte av sound som en festival som denna innebär bör ses som något mer än ”bara” underhållning. Uppsala Reggaefestival bör betraktas och behandlas som en investering i framtida utövare.
Personligen kunde jag dessvärre inte närvara igår. Men jag hoppas på många nya chanser, med start redan nästa sommar. För vad annat kan väl matcha festivalen med sitt sköna gung, goda käk och trevliga nya bekantskaper under avslappnade förhållanden en augustidag 2018?
/Redaktör’n

Uppsala Reggaefestival 2017.

 

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”