0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Under årets Almedalsvecka i Visby kommer Uppsala under två dagar att ha en egen arena för seminarier, debatter och andra evenemang. Målet är att Almedalsbesökarna ska få upp ögonen för allt som händer och alla de möjligheter som finns i Uppsala.

Under Almedalsveckans mest intensiva dagar, tisdag 4 juli och onsdag 5 juli kommer en av uteserveringarna på Donners plats mitt i Visby att vara abonnerad för seminarier och evenemang under det gemensamma temat Uppsala i Almedalen. Bakom satsningen står Uppsala kommun, Region Uppsala, länsstyrelsen, Handelskammaren, Företagarna, Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Målet är att stärka det gemensamma varumärket för platsen Uppsala.
Ett 20-tal seminarier och evenemang är inbokade under de två dagarna, bland annat om hållbart byggande och tillväxt, innovationer, näringslivsfrågor och behovet av fyra järnvägsspår mellan Uppsala och Stockholm. Det samlade programmet finns på uppsalaialmedalen.se. Almedalsprojektet har en gemensam budget på 815 000 kronor. Till det kommer kostnader för de olika arrangörernas egna seminarier.
– Almedalen är ett effektivt skyltfönster för att på kort tid nå ut till många beslutsfattare och opinionsbildare. Genom att gå ihop och gemensamt visa upp allt som händer i Sveriges fjärde största stad så kan vi få fler att upptäcka alla de möjligheter som finns med att bo, arbeta, verka och investera i Uppsala, säger Teresa Palmquist, kommunikationsdirektör, Uppsala kommun.
[Signerat Uppsala kommun]

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.