6/10 NATIONELLA ANHÖRIGDAGEN | Tanka anhörig

BILDEN: Lena Nilsson bjuder in till Stabby prästgård den 6 oktober.

Anhörigvårdare välkomnas att tanka höstluft, samvaro och sång i Stabby Prästgårds Trädgård i nordvästra Uppsala.

På Nationella Anhörigdagen, tisdagen den 6 oktober, uppmärksammar vi alla hjältar som dag efter dag, vecka efter vecka, år ut och år in vårdar sina nära. Ett självuppoffrande arbete i det fördolda där egen hälsa och grundläggande  behov står på vänt. Lägg därtill coronapandemins begränsande effekter på umgänge och träffar utanför hemmet.

Prova och finn återhämtning med mindfulness i naturen. Lyssna på hjärtats sånger med Raymond Björling ackompanjerad av Uppsalapianisten Mats Jansson. Vi serverar också chai (te) med värmande kryddor.

Initiativtagare och arrangör är Lena Nilsson som brinner för att ge närstående egen tid. Lena har ett flerårig samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Anhörigcentrum bakom sig och är en av Uppsalas äldsta lärare i yoga och mindfulness — välutbildad och erfaren som få.

Evenemanget coronasäkras så långt det är möjligt. Deltagaravgiften är 100 kronor per person. Max antal personer som kan anmälda sig är 50. Anmälan sker via telefon 070-449 87 41 eller via e-post till yogauppland@gmail.com.

Arrangemanget genomförs även i händelse av regn. Så klä dig efter väder. Det spelar ingen roll hur du ser ut. Paraply, pläd, sittunderlag, lättburen campingstol — du tar med det du vill.

Tillsammans ser vi till att få en trivsam och livgivande stund!

• Tisdag 6/10 13.00 – 14.30
• Stabby prästgård, adress Stabby backe 1

___________________________________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer