UMLN | Nytt nummer ute på fredag!

• UPPSALAMAGASINET LUTHAGSNYTT • SOMMAR 2020 | Peder Strandh / UMLN redaktionen


Pappersmagasinets layout tas alltid fram i ett nära samarbete med Peter Lundvik och Fasonera

>>

På fredag (26 juni) kommer UMLN:s nya pappersedition – sommar – ut. Temat är hemester, alltså att semestra på hemmaplan. Sedan vi för tre veckor sedan tog beslutet att fokusera på hemester har reserestriktioner från Folkhälsomyndighetens (FHM) och andra instanser ändrats och lättats. Coronapandemin är emellertid högaktuell alltjämt. Därför har vi beslutat oss för att hålla fast vid denna närhetsprincip vad semestrar anbelangar.


|BILDEN: Olga Kochergina möter oss på Riddartorget i Uppsala.


I sommarnumret möter du
bl.a. Olga Kochergina vars företag Discover Uppsala vill lära turister och Uppsalaborna mer om sin hemstad. Och som uppsalabo kan jag intyga att det finns massor att lära mer om vår stad.

Vår ungdomsredaktion UNG.red:s redaktör Nohmi Reimegård (bilden) ger sina tips på väntande upplevelser i Uppsala. Dessutom har vi glädjen att presentera ungdomsredaktionens senaste utrikesskribenter, systrarna Elsa och Greta Pålshammar (med kopplingar till Uppsala) som kommer att bidra med redaktionellt material direkt från sin hemstad – tillika Eu-huvudstaden – Bryssel. Emilia Strandh-Klefbeck ingår sedan tidigare i UNG.red. och pryder, traditionen trogen, magasinets framsida samt har bidrar med ett sommarpyssel för de yngre (hjälp av en vuxen kan emellertid vara välkommen, red).


Jessica Carlberg visar i sina fotografier på skönheten i det vardagliga som vi, lite till mans, oftast bara hastar förbi.

Seminarieparken lever alltjämt en osäker tillvaro, något vår mångåriga medarbetare Maria Wold-Troell belyser i sommarnumret.


Mikael Galvér (bilden ↑) är Uppsalabo och dessutom chefredaktör för tidskriften Husbil & Husvagn. I en artikel om livet i ett ”hus på fyra hjul” ger han tips och råd till UMLN:s läsare om vad som är viktigt att känna till vid köp eller hyra av HH (husbil/husvagn).

Detta och mycket mer därtill i UMLN:s sommarnummer 2020. Väl mött!

<<
__________________________________________
Artikelförfattare: Peder Strandh, redaktör UMLN

Fler nyheter

BILIST
Sjukhusvägen avstängd
24-31 maj

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge