STABBY | Anlagda bränder vid prästgården och hoppbacken

• BRAND • Stabby prästgård | KRIMINALITET / redaktion@luthagsnytt.se

BILDEN: Från söndagens släckning i Stabby (fler bilder nedan).
>>

Någon eller några tände på söndagskvällen eld i två soptunnor i Stabby. Den ena eldhärden startades i de sopkärl som står borta vid hoppbacken (”mördarbacken”) och den andra i det kärl som står intill Uppsalamagasinet Luthagsnytts ställ; intill prästgårdens lättantändliga staket och klockstapel. Den förmodade pyromanen hade i det senare fallet tagit de sista exemplaren av UMLN från sitt ställ, tänt eld på dessa och slängt dem i soptunnan. Ett antal magasin fanns dessutom utslängda utmed gångvägen.

Med anledning av dessa två otyg kallades brandkåren två gånger till Stabby bara idag. ”En sådan här utryckning kan, om det vill sig riktigt illa, bli på bekostnad av liv”, sade en av brandmännen på platsen som menade att deras resurser inte skulle behöva gå till dumheter som att släcka anlagde eldar i soptunnor. Har du du gjort iakttagelser som har gjort dig misstänksam vid Stabby prästgård, ring polisen och meddela dem om dessa. Telefon 114 14.
Om vi inte snarast får bukt med trams som detta – jo, det är ett rent tramsigt beteende – riskerar prästgården att brinna ned en dag. Så en allmän uppmaning till samtliga som rör sig i Stabby: Var uppmärksam på avvikande beteenden och annat som kanske väcker din misstänksamhet. Inte sällan är det magkänslan som leder en rätt, och den eller de här tokstollarna måste vi stoppa en gång för alla!

// Peder Strandh, redaktör’n UMLN


<<
__________________________________________
Artikelförfattare: Uppsalamagasinet Luthagsnytt

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”