STABBY | Anlagda bränder vid prästgården och hoppbacken

• BRAND • Stabby prästgård | KRIMINALITET / redaktion@luthagsnytt.se

BILDEN: Från söndagens släckning i Stabby (fler bilder nedan).
>>

Någon eller några tände på söndagskvällen eld i två soptunnor i Stabby. Den ena eldhärden startades i de sopkärl som står borta vid hoppbacken (”mördarbacken”) och den andra i det kärl som står intill Uppsalamagasinet Luthagsnytts ställ; intill prästgårdens lättantändliga staket och klockstapel. Den förmodade pyromanen hade i det senare fallet tagit de sista exemplaren av UMLN från sitt ställ, tänt eld på dessa och slängt dem i soptunnan. Ett antal magasin fanns dessutom utslängda utmed gångvägen.

Med anledning av dessa två otyg kallades brandkåren två gånger till Stabby bara idag. ”En sådan här utryckning kan, om det vill sig riktigt illa, bli på bekostnad av liv”, sade en av brandmännen på platsen som menade att deras resurser inte skulle behöva gå till dumheter som att släcka anlagde eldar i soptunnor. Har du du gjort iakttagelser som har gjort dig misstänksam vid Stabby prästgård, ring polisen och meddela dem om dessa. Telefon 114 14.
Om vi inte snarast får bukt med trams som detta – jo, det är ett rent tramsigt beteende – riskerar prästgården att brinna ned en dag. Så en allmän uppmaning till samtliga som rör sig i Stabby: Var uppmärksam på avvikande beteenden och annat som kanske väcker din misstänksamhet. Inte sällan är det magkänslan som leder en rätt, och den eller de här tokstollarna måste vi stoppa en gång för alla!

// Peder Strandh, redaktör’n UMLN


<<
__________________________________________
Artikelförfattare: Uppsalamagasinet Luthagsnytt

Ett svar

  1. Sluta skriv ”redaktör´n”. Det ser bara löjligt ut. Inte ens ”redaktören” ä bra. Skriv ditt namn istället om du nödvändigtvis vill ha något under artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun