Enligt redaktör’n: Idag kommer höstnumret ut!

ENLIGT REDAKTÖR’N | När ett nytt UMLN-nummer kommer till stan 

Elisabeth Gauffin från Stabby Gård pryder höstnumrets framsida.

>>
Med sina (blott) fyra papperseditioner per år känns det alltid lite extra högtidligt och förväntansfullt inför varje utgivning. Nu har UMLN # 3 kommit från tryckeriet och snart finns det på något av våra utgivningsställen – att tas av Dig.

Uppsalamagasinet Luthagsnytt har sitt lager mitt i vårt kärnområde; vid Stabby prästgård. Varje gång leveransen kommer från tryckeriet så är det med en lastbil model större. För den som kan sin Stabby prästgård kan det emellanåt vara lite knepigt att hitta en parkeringsplats. Om man dessutom backar en fyra meter hög lastbil så har man elkabeln som – på just 4 meters höjd – spänner mellan den stora ladan och sädesmagasinet att ta hänsyn till. Då gäller det för chauffören att hålla tungan rätt i mun, ha en redaktör som står på den nedfällda baklyften (hissklaffen bakpå ekipaget) med en sopkvast i näven för att lyfta kabeln över lastbilstaket samt tillräckligt med manövreringsutrymme för att kunna backa ända fram till magasinets dörr.

I igår eftermiddag (läs torsdag 5 september) hade chauffören allt detta — med undantag för det sista. När undertecknad väl släppts ned från baklyften konstaterade vi att de många parkerade bilarna förde med sig att de två pallarna med 900 kilo UM Luthagsnytt fick ställas på backen utanför. Efter mottagen leverans med en signatur på att detta just har skett vinkar sedan redaktör’n adjö till chauffören varpå det ”riktiga arbetet” tar vid:
Kånka in, ut och hämta ny, kånka in, ut och hämta ny… Så ser det ut och 6 000 magasin senare är allt klart för morgondagens (läs idag) utkörningar till utgivningsställena.

Idag kommer alltså nummer tre, vårt höstnummer, ut och vi hoppas att Du ska uppskatta läsningen lika mycket som mina muskler uppskattade gårdagens träningspass med tunga lyft. Väl mött i törrt och blött!

// Peder Strandh, redaktör’n

Sextusen UMLN på plats i Stabby i väntan på att kunna köras ut till ett ställ(-e) nära dig.

______________________
redaktion@luthagsnytt.se
______________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer