Uppsalabo startar ny naturupplevelse på Fyrisån

>>

Nu startar äventyrsguiden och Uppsalabon Erik Falk morgontidiga paddelturer på Stand Up Paddleboards. Hela sommaren kommer Uppsalabor få möjlighet att uppleva stillheten på Fyrisån klockan sju och halv nio på tisdagar.

Tanken är att man ska kunna hinna ut på en paddeltur innan arbetsdagen börjar.
– Det blir en unik upplevelse för dem som följer med. Spegelblankt vatten, morgondimma och skvalpande ljud av en paddel som rör sig genom vatten. Det skapar en i det närmaste magisk känsla på Fyrisån, säger Erik Falk.

Han har ett stort naturintresse och miljöengagemang som genomsyrar hela hans verksamhet.
– En av de bästa sätten att spara på miljön är att hyra istället för att köpa. Genom Aktivt Uteliv får man tillgång till både sportutrustning och upplevelsepaket som kan sätta guldkant på naturupplevelser, säger Erik Falk. Det fungerar bra för såväl enskilda privatpersoner som för grupper där det dessutom kan verka teambildande.

Tisdagsgrupperna på Fyrisån är mycket lätta att ansluta till.
På Aktivt Utelivs webbplats anmäler man sig till tisdagsturerna med paddle boards. Den allra första turen drar igång tisdagen 21 maj.
– Vi kommer att träffas i centrala Uppsala. Sedan kör vi ut till startplatsen för en snabb introduktion. Därefter är det bara att börja paddla, njuta av morgonen, stillheten och glida genom vattnet tillbaka mot centrala Uppsala. Om vi har tur ser vi också kanske en bäver, fortsätter Erik Falk. Det är rätt vanligt vid Fyrisån den här tiden på året.

Friskvårdsberättigad Aktivtet
Paddelturen genom Aktivt Uteliv är friskvårdsberättigad. Det ger arbetsgivare möjlighet att erbjuda denna aktivitet. 
– Antingen anmäler man sig själv via webbplatsen till våra tisdagsgrupper. Om man vill går det också bra att anmäla en hel grupp (på åtta personer) så kan vi också vara flexibla med dag och tid, säger Etik Falk som själv ger sig ut på flera paddelturer i veckan. 

| Artikelförfattare: Aktivt Uteliv Uppsala |

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer