Besked om spel på Studenternas den 8 april dröjer

FOTBOLL >>

Svenska fotbollsförbundet har gjort den årliga besiktningen av den nya arenan på Studenternas. Syftet var att fastställa om det är möjligt för IK Sirius att göra hemmapremiär på arenan den 8 april. SvFF kunde inte ge ett klart besked, utan återkommer den 4 april för att ge ett slutgiltigt besked om matchen måste flyttas eller inte.

– Det finns fortfarande möjligheter till premiärspel på den nya arenan för Sirius den 8 april, vi får avvakta ett tag till innan vi får ett slutgiltigt besked säger Josefine Åhrman, idrotts- och fritidschef.

(Luthagsnytt.SE / Arkivbild)

Ända sedan kommunen satte spaden i marken för att bygga den nya arenan i november 2017 har man tillsammans med Sirius haft fokus på hemmapremiären säsongen 2019.

– Det blir ett nytt återbesök nästa vecka. Anledningen till detta är att vissa punkter behöver åtgärdas och ombesiktas, säger Johan Quarfordt, projektledare. 

IK Sirius ska ha sin första hemmamatch den 8 april. Om det inte går att spela på Studenternas då, flyttas matchen till Gävle. Hemmapremiär blir då den 20 april.

Artikelförfattare: Uppsala kommun

Fler nyheter

TRÄDGÅRD | Så minskar du risken för gräsbränder

FLOGSTA | Uppsalahem satsar på ljuskonst i studentområde

SAMHÄLLE | ”Vi vill alla samma sak, barnets bästa”

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall