Uppsala storsatsar på Damfinalen i bandy

Artikelförfattare Destination Uppsala >>

Uppsala kommun tillsammans med partners som Sportfastigheter, Fritidsbanken och Bjerking iscensätter en stor satsning på årets damfinal i bandy den 23 mars. Siktet är ställt på att slå förra årets publikrekord om 5 198 besökare.

Satsningen innefattar en familjefest med många spännande aktiviteter för framförallt de yngre besökarna. Alla personer under 18 år har fri entré och kan ta del av aktiviteterna på Bandytorget i samband med Damfinalen.

– Vi upplevde en fantastik Damfinal förra året, där vi förutom publikrekord med strålande solsken också kunde bjuda finallagen på en fantastisk inramning. Genom årets satsning kan vi bjuda spelarna men också alla yngre besökare på häftig underhållning och mängder av aktiviteter, samtidigt som både stora och små får se damernas SM-final, säger Ola Rosén, projektledare Bandyfinalen.

Damfinalen i bandy går av stapeln på Studenternas i Uppsala den 23 mars 2019.

Under damfinalen på Studenternas kommer barnfamiljer få möjligheten att träffa de lokala favoriterna Pelle & Maja och sjunga allsång med Anna-Karin ”Ako” Oldeberg. Man arrangerar också ansiktsmålning, femkamp, olika prova-på- aktiviteter och mycket mer. Målet är att bjuda finalens yngre besökare på en spännande och underhållande dag på Studenternas men också locka fler besökare till damfinalen. Förhoppningen är att slå förra årets publikrekord.

– Vi är glada att genom denna satsning också göra det möjligt för våra barn och unga att också ta del av bandyfesten i Uppsala. Ett av våra fokusområden är jämställdhet för en framgångsrik idrott, och där ligger en satsning på damfinalen helt rätt, säger Josefine Åhrman, Idrott- och fritidschef Uppsala kommun.

Familjefesten börjar dock inte där. Redan under torsdagen 21 mars inviger man finalarenan på Studenternas. Då öppnar man upp för allmänheten att testa isen och arrangerar ett program för barn och ungdomar där de bland annat kan tävla i diverse bandyskills.

– Vi hoppas att det blir en invigning i likhet med förra året, när man lockade mängder av familjer med barn till Studenternas, inte bara för att titta på bandy, avslutar Ola Rosén.

Artikelförfattare Destination Uppsala

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck