Världsklass Uppsala börjar året med att bevilja medel för 1,3 miljoner

>>

Nätverket Världsklass Uppsala har haft sitt första beslutsmöte för året och beviljade då stöd till en total om 1,3 miljoner kronor till elva olika evenemangsarrangörer.  Det innebär att man till de totalt elva ansökningar som inkommit anslog finansiella medel till samtliga.

Världsklass Uppsalas började 2019 med många ansökningar och lika många beviljade stöd. Under det här året kommer man precis som tidigare att ha fem beslutsmöten till vilka evenemangsarrangörer inom idrott, kultur och vetenskap är välkomna att inkomma med ansökningar om finansiella medel som stöd till sin befintliga budget. Nätverket och dess medlemmar strävar efter att genom diverse evenemang och dess arrangörer stärka Uppsalas attraktionskraft och profil, såväl nationellt som internationellt.

– Det är mycket glädjande att det händer och planeras mycket i vår stad, och att vi i Världsklass Uppsala är med och stöttar det. Allt detta skapar en attraktivitet för att både bo och investera i Uppsala. Såväl företag som privatpersoner som undersöker var man ska etablera sig eller var man vill bo tittar också på vad som händer i övrigt på platsen. Med andra ord är allt det som sker här viktigt för vårt varumärke, säger Christer Svensson, nätverkets ordförande.

Följande evenemang har blivit meddelade om beviljat stöd efter senaste beslutsmötet:

 • Uppsala Triathlon, 100 000 kr
 • Uppsala Cycling Race Week, 75 000 kr
 • SM i Badminton, 100 000 kr
 • Existentiell Litteraturfestival, 100 000 kr
 • String Math, 200 000 kr
 • Gropen Extreme, 100 000 kr
 • Uppsala Klimatvecka, 300 000 kr
 • Uppsala Night Run, 150 000 kr
 • Den Lilla Teatern 30 år, 50 000 kr
 • Green Investment Day, 50 000 kr
 • BUSIG 2019, 70 000 kr

− Världsklass Uppsalas stöd till Uppsala klimatvecka (26 – 30 mars) är varmt välkommet, och bekräftar det goda och breda samarbetsklimat som finns i Uppsala. Det samarbetet är grunden till att Uppsala också blev Årets Globala Klimatstad 2018. Under Uppsala klimatvecka skapar vi ny kraft för allas vårt gemensamma arbete för att bli en klimatpositiv kommun, säger Hannes Vidmark, miljöchef i Uppsala kommun.

Världsklass Uppsala etablerades 2009 och är ett samarbete mellan Uppsala kommun, universiteten, regionen och näringslivet. Totalt är 20 organisationer är representerade; Ahlford Advokatbyrå, Akademiska hus, Atrium Ljungberg, Bjerking, Castellum, Destination Uppsala, Fresenius Kabi, GE Healthcare, Länsförsäkringar Uppsala, Nordea, Galderma, SH Bygg, SLU, Thermo Fisher, Uppsala kommun, Uppsala universitet, Region Uppsala, Rosendal Fastigheter, Vasakronan och Vattenfall.

Tillsammans lägger man in omkring fyra miljoner om året i en gemensam pott för att stötta arrangemang inom vetenskap, sport och kultur som stärker stadens attraktionskraft nationellt och internationellt. Sedan starten har man stöttat evenemang i Uppsala med över 30 miljoner kronor.

// Artikelförfattare Destination Uppsala

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer