0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

>>

Uppsala konstmuseum presenterar Veronica Brovalls konstnärskap i en stor separatutställning med nyproducerade verk 7 februari – 12 maj 2019. Brovall gör i sina skulpturer en koppling mellan en frustrerad skamfylld manlighet och den utbredda brutalitet som överallt möter oss. Arbetssättet har likheter med 1600-talet barocka traditioner, att avslöja våldet genom att visa det i en extrem och koncentrerad form.

Veronica Brovall är född 1975 och tillhör en generation svenska konstnärer som valt att verka i Berlin och det konstklimat som finns där. Hon arbetar som skulptör och installationskonstnär. I utställningen på Uppsala konstmuseum är det materialen lera, metall och ”maskulinitet” som står i centrum. Titeln Man Drawer hänvisar till en gestaltning av begreppet maskulinitet, men även en form av byrå eller kabinett för traditionellt manliga attribut som hantlar och slipsar. Brovalls starka och expressiva formspråk väcker känslor och ställer saker på sin spets. Utställningen innehåller en stor nyproducerad installation – Man Drawer – samt åtta nya skulpturer från 2018 ståendes på golvet eller hängandes på väggen.

Veronica Brovall, Man Drawer, 2018/2019. Glaserad keramik, lackerat eller pulverlackerat stål.
Foto: Jean-Baptiste Béranger.

Veronica Brovall är utbildad vid konsthögskolan i Umeå. Hon har haft ett flertal separatutställningar i Sverige, Tyskland, Norge, Belgien, Danmark och Vietnam och producerat skulpturer för offentliga miljöer i bland annat Uppsala, Helsingborg, Skövde, Örebro och Umeå.

Bror Hjorths Hus visar utställningen Veronica Brovall – Run back for pants 6 februari – 17 mars.

>> Uppgifter från Uppsala konstmuseum <<

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.