Gratis buss- och tågresor till bandyfinalen i Uppsala

>>

UL är klar som leverantör av hållbart resande till Bandyfinalen 2019. Det innebär att alla som har en biljett till SM-finalerna i bandy åker buss och tåg kostnadsfritt med UL den 23 mars 2019. Syftet är att uppmuntra publiken att lämna bilen hemma och åka kollektivtrafik till matcherna på Studenternas. Samarbetet med UL är en av flera åtgärder som genomförs för att miljömärka evenemanget.

–  Destination Uppsala har som målsättning att miljömärka alla projekt och evenemang som vi arbetar med. Vårt samarbete med UL för Bandyfinalen innebär att vi kan bjuda alla som har en matchbiljett att resa med kollektivtrafiken helt kostnadsfritt på finaldagen. Det betyder mindre trafik och mindre miljöpåverkan, vilket är en stor och viktig del i arbetet att miljömärka evenemanget, säger Ola Rosén, projektledare Bandyfinalerna, Destination Uppsala.

–  Att erbjuda bandypubliken möjlighet att lämna bilen hemma och resa hållbart till bandyfinalen är ett bra sätt att visa att kollektivtrafiken också fungerar för andra resor än till och från arbete eller skola. Region Uppsala har tillsammans med Uppsala kommun hittat ett enkelt sätt kombinera matchbiljetten och den kostnadsfria resan, säger Johan Örjes, regionråd och ordförande i trafik och samhällsutvecklingsnämnden.

Det hållbara resandet är ett av de medvetna val man gör i arbetet med Bandyfinalen som avser hållbarhet och miljöhänsyn. Evenemanget lägger stor vikt i frågan när det kommer till delar som smarta inköp, avfall & nedskräpning, mat & dryck, transporter samt energi och klimat.

Så reser du gratis till Bandyfinalen 2019

  • Ladda ner och använd UL-appen i din smarttelefon
  • Dra upp menyn
  • Välj ”Lös in värdekod”
  • Ange värdekoden på matchdagen. Koden står på biljetten eller som du fått via mejl.
  • Ange ok
  • Vid biljettkontroll ska en giltig biljett till Bandyfinalen 2019 uppvisas.


Frågor om biljetten ställs direkt till UL Kundtjänst
via telefon: 0771-14 14 14.

_______________________________________
Avsändare: Destination Uppsala
_______________________________________


Fler nyheter

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord