FUNKISFESTIVALEN: Amanda Lindqvist och Martin Stenberg vidare semifinal

(FUNKISFESTIVALEN 2018 / NEUROPSYKIATRISK FUNKTIONSNEDSÄTTNING / UA KOMMUN)
>>             
Amanda Lindqvist och Martin Stenberg blev vinnare i deltävlingen i Funkisfestivalen som arrangerades av Uppsala kommun på Grand i kväll. Amanda och Martin går nu vidare till semifinalen på Nalen i april med bidraget ”Aldrig ska jag sluta älska dig”. Sammanlagt var 12 artister med och tävlade med 11 bidrag.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt återkommande evenemang sedan 2011. I kväll arrangerade Uppsala kommun en av deltävlingarna.

Vinnarna Amanda Lindqvist och Martin Stenberg vid gårdagens prisutdelning på Grand.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu har en egen musik- och talangfest där personer med LSS-beslut står i centrum. I arbetet för ett Uppsala där alla kan delta är det här ett härligt inslag. Jag hoppas att Amanda och Martin och alla andra kommer ta Uppsalas kulturscen med storm, säger Eva Christiernin (S), omsorgsnämndens ordförande.

Uppsala kommun blev medlem i föreningen Funkisglädje 2018, vilket är ett krav för att få vara med och arrangera en deltävling. Funkisglädje arrangerar därefter semifinaler den 1 och 2 april och en riksfinal. Finalen genomförs på Stockholm Waterfront den 26 augusti 2019, med cirka 12 tävlande nummer. 

Målet med hela arrangemanget är att ge brukarna en meningsfull fritid och en naturlig plats att mötas på för att hålla på med sitt intresse – musik. Det blir ett sätt för artisterna att utvecklas och växa, och få ökad självkänsla.

– Funkisfestivalen handlar om att låta en prioriterad målgrupp stå på scen, vara stjärnor och lysa utifrån sin egen förmåga. Det är en viktig insats för att ge alla som bor i Uppsala kommun möjlighet att skapa, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.

Funkisglädje är en ideell förening med syfte att bedriva stödjande aktiviteter inom främst kultur, idrott och fritid för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

________________________
Avsändare: Uppsala kommun
________________________

Fler nyheter

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord