Dufbäcks & Co:s duva flög sin väg och in kommer…

(LUTHAGEN / NÄRINGSLIV / DUFBÄCK & CO. FASTIGHETSMÄKLARE AB / UPPEK AB)
>>          
Ingenting på deras webbsida antyder att de skulle ha lagt ned verksamheten. På sajten Allabolag ingenting om att bolaget skulle vara avvecklat. Men det är många som har passerat Dufbäck & Co. Fastighetsmäklares lokal, på Börjegatan 8 invid tunneln under Luthagsesplanaden, och noterat att där sker något drastiskt. Borta är skylten med firmanamnet och duvan, fönstren som tidigare visade på lediga bostadsobjekt gapar nu tomma. Vad sker här egentligen?

(Artikeln fortsätter nedanför bilden)

Som det såg ut på Dufbäck & Co. Fastighetsmäklares tid. Börjegatan 8 i Luthagen.

Dörren till lokalen på Börjegatan 8 står öppen och diverse hantverkare går in och ut genom den. I det stora rummet som utgör entrén står ett gäng vita flyttkartonger från Uppsala Stadsbud prydligt staplade mitt på golvet. Och så en liten svart hund som gör sitt bästa för att försöka hålla koll på de många händelserna.
– Hon är en dvärgschnauzer och heter Sally, säger en ung kvinna när hon ser att jag ser förtjust frågande ut.
Hon bär en vit kort kappa som ser ut att värma väl en kall novemberdag som denna.
Vad har hänt med Dufbäck, frågar undertecknad?
– De har slutat, lyder det korta svaret från Anna Lidén som samtidigt kilar in foten mellan sin hund och den lockande friheten utanför dörren. Nu har jag och min firma förmånen att flytta in här i stället. Det är en fin lokal som ligger mycket bra till.
(Artikeln fortsätter nedanför bilden)

Dvärgshnauzern Sally med matte Anna Lidén i dörren som tidigare ledde in till Dufbäck & Co. men alltså nu blirentrén till Uppek AB.

Anna Lidén är bokhållare och flyttar hit sitt företag Uppek AB från Tiundagatan där hon hittills har hållit till. På företagets hemsida får man förstå att det åtminstone finns en person till i Uppek AB, Gunilla Fredriksson. Plus den lilla dvärgschnauzertiken som gör sitt bästa för att ’boa in sig’ i mattes nya lokaler.
Från Luthagsnytts sida önskar vi Anna Lidén & Co. i Uppek AB välkomna till sin nya luthagsadress. Samtidigt kan man inte låta bli att känna en viss nostalgi efter Dufbäck & Co. Mäklarfirman försvann trots allt utan någon egentlig förvarning. Det upplever åtminstone de flesta Luthagsbor som Luthagsnytt har talat med om saken. Kanske var det duvan i deras logotyp som till slut blev rastlös (eller jagades bort av Sally) och valde att söka sig annorstädes? Eller kanske inte. Ett är dock säkert, annorlunda blir det.

_______________________________________
Signerat Peder Strandh | redaktion@luthagsnytt.se
_______________________________________

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck