Luthagsnytt inleder samarbete med Utrikespolitiska Föreningen i Uppsala

Från och med nummer tre av Luthagsnytts pappersupplaga 2018, ute den 30 november, kommer magasinet att inleda ett samarbeta med UFU (Utrikespolitiska Föreningen i Uppsala*).
>>          
Anledningarna till samarbetet är flera: Luthagen är en den av världen och vår omvärld kräver — i takt med en alltmer aggressiv nyhetsrapportering där fakenews och ryktesspridning i medier, på webben etc. nästlar sig in — en allt större bakgrundskunskap för att bli begriplig. För inte särskilt många år sedan översköljdes vi inte dagligdags av ”real- blandat med fake news” på det sätt som vi gör idag. Genom samarbetet med UFU hoppas vi på Luthagsnytt att kunna ge ett bredare, och därmed mer nyanserat, perspektiv på allas vår stora kontext; det rådande världsläget. Det vore (minst sagt) förmätet att tro att vi skulle kunna beröra ens promillen av allt som sker i världen. Men om vi tillsammans med UFU kan bidra, om så med den allra minsta nyans till våra läsares omvärldsbild – då har vi lyckats.
(Artikeln fortsätter nedanför bilden)

En annan, nog så viktig, anledning till samarbetet är Luthagsnytts vision om att alltid utvecklas. Att bjuda in gästskribenter är något vi regelbundet har gjort sedan magasinet startades 2005. Att nu få ta del av UFU:s perspektiv på tillvaron, formulerade av deras skribenter, kommer att göra läsningen än rikare. Dessutom är samarbete något bland det finaste som mänskligheten någonsin, med stor framgång, har odlat … Detta då just samarbetet utgjorde förutsättningen så att vi som art skulle lyckades avancera till det vi är idag, människor.
Vi på Uppsalamagasinet Luthagsnytt ser således mycket fram emot samarbetet och hälsar Utrikespolitiska Föreningen i Uppsala varmt välkommen till LN-gemenskapen!

* Kort om Utrikespolitiska Föreningen i Uppsala (källa: UFU/ Wikipedia)
UFU är (liksom UM Luthagsnytt, reds anm) religiöst- och partipolitiskt obunden.

Idag har Uppsalas Utrikespolitiska Förening en bred föredragsverksamhet där de vanligaste gästerna är politiker, journalister och akademiker. Ämnena följer två teman som är olika för varje läsår. De är knutna till de bidrag som föreningen årligen erhåller från exempelvis Utrikesdepartementet och Sida (Forum Syd), men i bland hålls även föredrag utanför dessa teman. Bland de tidigare föredragshållarna kan nämnas Boutros Boutros-Ghali, Kofi Annan, Olof Palme, Günter Wallraff och Alva och Gunnar Myrdal. På senare år har bl.a. Göran Persson, Ban Ki-moon, Fredrik Reinfeldt, Sharon Stone och Birgitta Dahl besökt föreningen med föredrag. Vem som helst kan bli medlem och på så sätt få närkontakt med vår omvärld på ett unikt vis. Mer information om Utrikespolitiska Föreningen i Uppsala hittar du via den här länken.
__________________________________________________
SIgnerat Peder Strandh, redaktör’n | redaktion@luthagsnytt.se
__________________________________________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer