Nanobranchen samlas i Uppsala

(FORSKNING / NANOTEKNIK / NANOFORUM)
>>            
NanoForum är en årlig internationell konferens inom nanoteknik och avancerade material som riktar sig till företag, investerare och forskare. Den 23 oktober kommer konferensen till Uppsala.

Årets konferens arrangeras gemensamt av föreningen SwedNanoTech och Uppsala Kommun. Målsättningen är att NanoForum ska utvecklas till det naturliga årliga internationella evenemanget i Norden inom nanoteknik och precis som förra året läggs konferensen i Uppsala.

– Jag blir stolt över att Uppsala åter är värd för en stor konferens i en kunskapsintensiv bransch. Att få hit Nordens största internationella konferens inom nanoteknik är viktigt för såväl näringslivet som Uppsala i helhet, säger Erik Pelling (S), kommunalråd.

Bland talarna finns Jonathan MacDonald, en internationellt välkänd investerare, entreprenör och författare och Ångströmlaboratoriets välkända batteriforskare Kristina Edström. SwedNanoTech är en paraplyorganisation för svenska aktörer verksamma inom nanoteknik. Vi arbetar för att påverka, skapa mötesplatser och bygga broar mellan akademi, industri, näringsliv och allmänhet för en ansvarsfull och säker utveckling av nanoteknologi.

_______________________
Avsändare: Uppsala kommun
_______________________

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck