Flygande fjärilar, flygande ugglor och trollformler

(UA LINNEANSKA TRÄDGÅRDAR / VECKOBREV / LOTTA SAETRE)
>>           
Uppsalas stolta universitetsträdgårdar lever året runt. Varje vecka sänder dessa, Uppsala linneanska trädgårdar, ut ett veckobrev med kontinuerligt uppdaterad information om vad som sker i deras växt- och djurriken. Nedan följer ett utdrag från det senaste veckobrevet (v. 42), signerat Lotta Saetre:

Jag nämnde redan i förra veckan att vi har fjärilspuppor och trolldomsskola på väg in inför höstlovet. Nu har de första pupporna anlänt och några enstaka fjärilar har redan sett dagens ljus. Till måndag 29 oktober hoppas vi ha närmare tusen fjärilar flygande i Victoriasalen. Några av dem är gröna, andra gula, röda, blå eller bruna. Några är randiga, några pricka och några har uggleögon tecknade på vingarna. Storleken varierar från ett vingspann på 3-20 centimeter. Nyfiken? Välkommen till Tropiska växthuset 29 oktober- 11 november. Vi har öppet måndag-fredag 11-16 och lördag-söndag 12-15.

Under höstlovet får vi också besök av både ugglor och lärare från Evolutionsmuseet. De flyttar in i uggletrappan i orangeriet och får där besök av våra prefekter och de barn som vågar och vill följa med dem. Årets lektioner kommer också att hållas i källarhålan, orangeriet och i den inte så förbjudna skogen. Under årets lektioner på Uppsalas egen skola för trolldomskonst samarbetar vi åter igen med Stadsbibliotekets barnboksbibliotekarier. Räkna med dramatik! Lektionerna är öppna för barn och ungdomar 6-15 år gammal och biljetter måste bokas eller köpas i förväg. Bokning via e-post (bokning@botan.uu.se); förköp från 27 oktober i Tropiska växthuset.

I övrigt vill jag bara påminna om att hela Botaniska trädgården är magisk så här års. När solens strålar letar sig ner i trädens bladverk skimrar det i guld. Och när sidensvansarna härjar i lärk och rönn surrar det som av otaliga silverklockor. Kan det bli bättre?” // Signerat Lotta Saetre

Vill du bekanta dig än mer med Uppsala linneanska trädgårdarderas utbud rekommenderar vi ett besök på deras webbsida.

_____________________
redaktion@luthagsnytt.se
_____________________

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck