Ahlstedt tar fighten om kommunen

(UA KOMMUN / MODERATERNA / FREDRIK AHLSTEDT / ORDFÖRANDEPOSTEN I KOMMUNSTYRELSEN)
>>           
Fredrik Ahlstedt meddelade på onsdagseftermiddagen att han kommer att stå till kommunfullmäktiges förfogande i valet till ordförande för kommunstyrelsen.

Den 15 oktober beslutar Uppsala kommunfullmäktige om vem som ska leda Uppsala de kommande fyra åren. Moderaterna meddelar i ett pressmeddelande att kommunalrådet Fredrik Ahlstedt kommer att ställa upp och kandidera till posten som ordförande för kommunstyrelsen.

– Jag står redo att ta över som kommunstyrelsens ordförande om jag får förtroendet av kommunfullmäktige, säger Fredrik Ahlstedt (M).

Om även Erik Pelling (S) väljer att kandidera till kommunstyrelsens ordförande innebär Ahlstedts besked idag att det är kommunfullmäktiges ledamöter som kommer att avgöra vem av de två som får förtroendet att leda kommunen de kommande fyra åren.

– Uppsalaborna har röstat för maktskifte och jag hoppas på fullmäktiges förtroende den 15 oktober att leda Uppsala kommun under den nya mandatperioden. Moderaterna kommer att köra ända in i kaklet för maktskifte, det förtjänar uppsalaborna, avslutar Fredrik Ahlstedt.

___________________________
Avsändare Moderaterna i Uppsala
___________________________

Fler nyheter

TRÄDGÅRD | Så minskar du risken för gräsbränder

FLOGSTA | Uppsalahem satsar på ljuskonst i studentområde

SAMHÄLLE | ”Vi vill alla samma sak, barnets bästa”

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall