Nannaskolan dubbelt prisad i White Guide Junior

(MAT / WHITE GUIDE JUNIOR / WHITE GUIDE SENIOR / TÄVLING)
>>           
Nannaskolans restaurang Nanna Bistro tog för andra året i rad hem det prestigefyllda priset White Guide Junior i kategorin årets skolrestaurang. Samtidigt fick Nannaskolans rektor Henrik Ljungblom pris i kategorin Årets gastronomiska rektor.

Priserna delades ut på en gala i Göteborg på tisdagskvällen. Juryns motivering till Årets gastronomiska rektor löd: ”För att du är den som håller i nyckeln till Sveriges bästa skolrestaurang 2018 och för att du ständigt använder den till att öppna nya dörrar så att möjligheterna kan strömma ut och förverkligas”

– Jag är stolt över att vara en förebild och visa att en rektors engagemang är en förutsättning för att skapa skolans viktigaste mötesplats, skolrestaurangen. Navet i skolan, säger Henrik Ljungblom, rektor på Nannaskolan.

Årets skolrestaurang togs också hem av Nannaskolan för andra året i rad. I juryns motivering står: ”För ert glödande engagemang, er gedigna kompetens och er sällsynta förmåga att skapa en helhet där måltiden står i centrum för lärande”
Nannaskolan var nominerad i ytterligare en kategori i årets tävling. Köks- och restaurangansvarig Pitpiengpen Uddén på Nanna Bistro kom nämligen på tredje plats i kategorin Årets skolkock. 
I kategorin Året förskolekök kom Årstaparkens förskola på 6:e plats och Vintergatans förskola på 13:e plats. Domarringens skolas restaurang var nominerad för 6:e året i rad som Årets skolrestaurang och kom på 10:e plats. Daniela Lorenz, köks- och restaurangansvarig på Restaurang Leopold kom på 9:e plats i kategorin Årets seniorkock i White Guide Senior.

Under arbetet med White Guide Junior och White Guide Senior har drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden testats för att lyfta fram de bästa offentliga måltidsupplevelser som finns i Sverige i dag. Här kan du läsa mer om tävlingen White Guide Junior.

Luthagsnytt gratulerar vinnarna!
_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Enligt redaktören: I am nineteen going on twenty, la la …

FORSKNING | Landskapsexperiment för hållbar livsmedelsproduktion och biologisk mångfald

FORSKNING | Forskarnas fällor med ko-urin hindrade malarians framfart

KULTUR | Zara Larsson dragplåster till Uppsalas nya musikfestival

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa