Nannaskolan dubbelt prisad i White Guide Junior

(MAT / WHITE GUIDE JUNIOR / WHITE GUIDE SENIOR / TÄVLING)
>>           
Nannaskolans restaurang Nanna Bistro tog för andra året i rad hem det prestigefyllda priset White Guide Junior i kategorin årets skolrestaurang. Samtidigt fick Nannaskolans rektor Henrik Ljungblom pris i kategorin Årets gastronomiska rektor.

Priserna delades ut på en gala i Göteborg på tisdagskvällen. Juryns motivering till Årets gastronomiska rektor löd: ”För att du är den som håller i nyckeln till Sveriges bästa skolrestaurang 2018 och för att du ständigt använder den till att öppna nya dörrar så att möjligheterna kan strömma ut och förverkligas”

– Jag är stolt över att vara en förebild och visa att en rektors engagemang är en förutsättning för att skapa skolans viktigaste mötesplats, skolrestaurangen. Navet i skolan, säger Henrik Ljungblom, rektor på Nannaskolan.

Årets skolrestaurang togs också hem av Nannaskolan för andra året i rad. I juryns motivering står: ”För ert glödande engagemang, er gedigna kompetens och er sällsynta förmåga att skapa en helhet där måltiden står i centrum för lärande”
Nannaskolan var nominerad i ytterligare en kategori i årets tävling. Köks- och restaurangansvarig Pitpiengpen Uddén på Nanna Bistro kom nämligen på tredje plats i kategorin Årets skolkock. 
I kategorin Året förskolekök kom Årstaparkens förskola på 6:e plats och Vintergatans förskola på 13:e plats. Domarringens skolas restaurang var nominerad för 6:e året i rad som Årets skolrestaurang och kom på 10:e plats. Daniela Lorenz, köks- och restaurangansvarig på Restaurang Leopold kom på 9:e plats i kategorin Årets seniorkock i White Guide Senior.

Under arbetet med White Guide Junior och White Guide Senior har drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden testats för att lyfta fram de bästa offentliga måltidsupplevelser som finns i Sverige i dag. Här kan du läsa mer om tävlingen White Guide Junior.

Luthagsnytt gratulerar vinnarna!
_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Fler nyheter

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin

BOENDE | Uppsalahem testar smarta droppmattor under kylskåp

SAMHÄLLE | Krafttag för mer jämställt och jämlikt Uppsala län

SENIOR | Äldreboendet Myrbergska gården satsar för att öka livskvaliteten

SVERIGE | Vårdförbundet varslar om övertidsblockad