Föreläsning med SaraClaes inleder arbetet med HBTQ-diplomering av Studenternas

(SPORT & IDROTT / HBTQ / STUDENTERNAS / SARACLAES)
>>             
Ett led i att fotbollsarenan på Studenternas ska hbtq-diplomeras är att medarbetare och de lag, som har sin verksamhet på arenan, utbildas i hbtq-frågor. Inför utbildningen deltar Sirius och Dalkurd när SaraClaes föreläser och leder en diskussion om normer och värderingar som styr våra liv.


Ett av Uppsala kommuns mål är att offentliga verksamheter ska vara tillgängliga för alla. Därför ska fotbollsarenan på Studenternas, som första arena i Sverige, hbtq-diplomeras.

– Det behövs ökad kunskap och förståelse för HBTQ-personers situation och hur vi kan göra Uppsalas idrott och fritid tillgänglig för alla oavsett könsidentitet. Så det här är jättebra och en del i vårt viktiga HBTQ-arbete, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Uppsala kommun har bjudit in SaraClaes som ska föreläsa och leda en diskussion om normer, programmeringar och värderingar. Föreläsningen och samtalet ordnas på Celsiusskolan den 11 september och är en förberedelse och introduktion till den utbildning om hbtq som personal och föreningar som ska ha sin verksamhet på den nya fotbollsarenan ska gå.

– SaraClaes föreläsning är en välkommen möjlighet för oss och lagen att reflektera kring normer och värderingar. Alla ska kunna träna och idrotta utan att diskrimineras och därför är det viktigt för oss att Studenternas fotbollsarena hbtq-diplomeras, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrott och fritid.

Medarbetarna utbildas under hösten 2018 och föreningarna våren 2019 inför att fotbollsarenan ska tas i bruk inför fotbollssäsongen 2019.

Claes Schmidt/Sara Lund mottog 2011 ”Stora Talarpriset” och har gett ut boken ”Från Man till Människa”.

Program på Celsiusskolan tisdag 11 september:

13:00 Josefine Åhrman hälsar välkommen. Därefter presenterar Ewa Wennmark och Milena Kraft projektet  hbtq-diplomering av Studenternas

13:30 – 15:30 Föreläsning med Claes/Sara

_______________________
Avsändare: Uppsala kommun
_______________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer