Uppsala har nu chansen att bli världens bästa klimatstad

(KLIMAT / MILJÖ / UPPSALA KOMMUN / GLOBAL KLIMATTÄVLING)
>>         
Uppsala kommun deltar med en delegation på klimatkonferensen Global Action Climate Summit som arrangeras i San Francisco i USA den 12-14 september 2018 till stöd för Parisavtalet. Under konferensen utses även vinnaren i Världsnaturfondens WWF:s One Planet City Challenge där Uppsala är nominerad som en av finalisterna i den globala klimattävlingen.

Förutom att delta i den världsomspännande konferensen och skapa nya kontakter bland Silicon Valley’s många gröna entreprenörer kommer Uppsaladelegationen att invänta prisutdelningen för globala klimatstadspriset i tävlingen One Planet City Challenge. Uppsala utsågs i maj till svensk vinnare av tävlingen och gick då vidare till den globala finalen. 

– Självklart är vi förhoppningsfulla. Vi har ett starkt klimatarbete i Uppsala. Nu får vi möjlighet att dela med oss av Uppsalas unika erfarenheter och kunskap och samtidigt få samtala med borgmästare, företagsledare och företrädare för organisationer från hela världen som är ledande i klimatarbetet, säger Maria Gardfjell (MP), kommunalråd med ansvar för miljö och klimat.

Konferensen Global Action Climate Summit arrangeras inför klimattoppmötet COP 24 som arrangeras i Polen i december 2018. Syftet med konferensen är dels att följa upp vad som skett efter COP 21 i Paris samt ge inspel till nationella företrädare som ska delta vid COP 24 för att förhoppningsvis höja ambitionsnivån och takten i arbetet med att motverka klimatförändringarna. Uppsala kommun medverkar med fyra personer vid konferensen.

Fler nyheter

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin

BOENDE | Uppsalahem testar smarta droppmattor under kylskåp

SAMHÄLLE | Krafttag för mer jämställt och jämlikt Uppsala län

SENIOR | Äldreboendet Myrbergska gården satsar för att öka livskvaliteten

SVERIGE | Vårdförbundet varslar om övertidsblockad