0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

(UTBILDNING / SKOLA / INVIGNING / UPPSALA KOMMUN)         
>>            
Under de kommande veckorna invigs de nybyggda, kombinerade kommunala skolorna och förskolorna i Tiunda, Jumkil och Lindbacken. Dessutom invigs två kommunala förskolor i bostadsområdet Fullerö Hage och i Kungsängen. Det innebär att många elever och förskolebarn får börja hösten i nya, fräscha lokaler. Det innebär även att Uppsala kommun fått något fler skolplatser.

Tiundaskolan och förskolan invigs 24 augusti av utbildningsnämndens ordförande Caroline Hoffstedt (S).

– Vi har gjort rekordstora investeringar för att bygga förskolor och skolor och för att renovera gamla som slitits med åren. Det känns väldigt bra att flera nya för- och grundskolor med kompetent personal på plats äntligen kan öppna dörrarna för förväntansfulla barn och elever. Men vi måste fortsätta investera i förskolan och skolan om vi ska bygga bort platsbristen, säger Caroline Hoffstedt.

Jumkil har fått en helt ny skola och förskola och de som bor i Lindbacken får en mycket efterlängtad kommunal skola och förskola i området.

– När Uppsala växer och fler arbetar har vi råd att satsa på välfärden. Tillgången på bra skolor och förskolor är viktigt för hela Uppsala, inte bara i staden utan också i andra orter i vår kommun. Jag vill att Uppsalas familjer ska kunna känna sig trygga med att deras barn får plats i en förskola nära hemmet och att våra skolor erbjuder en trygg studiemiljö. Därför vill jag fortsätta prioritera förskolan och skolan, säger Erik Pelling (S), kommunalråd med ansvar för landsbygdsfrågor.

Molnets förskola ligger i det nya bostadsområdet Fullerö Hage. Kungsängens förskola ligger i Industristaden.

_______________________
Avsändare Uppsala Kommun
_______________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.