Medborgarförslag blir nya gatunamn i södra Gunsta

(LANDSBYGDEN / GUNSTA / NAMNGIVNING / FÖRSLAG)      
>>        
Aroniavägen och Kornellvägen är två av de nya gatunamn i Gunsta som namngivningsnämnden har fattat beslut om. Namnen är baserade på de förslag som kommit in från allmänheten. Hela 150 namnförslag kom in under dialogen som pågick 16 oktober till 10 november 2017.

Under dialogen var det många som föreslog namn från växter som buskar, perenner, prydnadsgräs och krukväxter, exempelvis Aroniavägen, Kornellvägen och Hortensiavägen. Den namnkategori som nämnden valde att använda var buskar.

– Vi har fått in bra förslag med en självklar koppling till Gunsta med sin närhet till naturen och den plantskola som sedan många år ligger i området. För oss i nämnden är det inspirerande att så många visar engagemang för namngivningen. Namn på platser och gator ska leva många hundra år, så det är viktiga beslut som inte fattas lättvindigt, säger Jan Ask (S), ordförande i namngivningsnämnden.

Detaljplanen, där flera gator nu har fått sina namn, ingår i utvecklingsområdet Södra Gunsta som ska växa fram och utvecklas till en ny tätort med cirka 1 500 bostäder. Bland annat ska flera nya vägar, ett torg och en park i området få namn.

Fler nyheter

BILIST
Sjukhusvägen avstängd
24-31 maj

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge