De rider för livet – till Rånäs i Uppland

(HJÄRTEBARNSRITTEN 2018 / HJÄRTEBARNSFONDEN / INSAMLING)           
>>         

”Vi är två tjejer från Örebro som i sommar ska rida från Örebro till Rånäs/Rimbo, 21/6-1/7 preliminärt. Ridturen beräknas ta cirka 10 dagar och vi gör vårt äventyr till förmån för Hjärtebarnsfonden*!”

Så inleder Erica Svensson och Sofia Larsson sin presentation av årets upplaga av sitt projekt Hjärtebarnsritten. Idéen genomfördes för första gången 2015 och då gick turen till Herrljunga i Västergötland. I år är det alltså för fjärde året de ger sig iväg på hästryggen och med planerad start idag (läs 21 juni) kommer de att rida från Örebrotrakten till vår uppländska nejd. Erica och Sofias motivation till de långa ritterna är att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden och dess arbete för barn med medfödda hjärtfel. Beräknad ankomst till Rånäs är satt till den 1 juli.

För dig som vill följa Hjärtebarnsritten närmare tipsar vi om projektets Facebookgrupp (projekt). Du finner den genom att söka på Hjärtebarnsritten till förmån för Hjärtebarnsfonden 21/6-1/7. Gruppen är inledningsvis sluten men med en enkel knapptryckning söker du medlemskap, och då Erica och Sofia tämligen regelbundet kollar av sidan går det snabbt att vinna tillträde.

* Hjärtebarnsfonden omfattas av: 

________________________
Redaktion@luthagsnytt.se
________________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun