0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

(Enligt redaktör’n / TV / SVERIGE / IDROTT / SPORT / FOTBOLL / FIFA / VM)         
>>          
Då var det äntligen dags! Eller – nej inte nu igen!
För mig som gillar att titta på idrott är våren och sommaren alltid förenade med nöjen. Redan i början av året inleds AO, Australian Open i tennis för att sedan avlösas med cykelloppet Giro d’Italia. Därefter följer Franska öppna med ljuvlig grustennis från Paris, Wimbledonturneringen från London och Tour de France cykellopp.

Jisses, jag blir nästan svettig av att skriva detta. Tänk så mycket härligt för en tevesportare som undertecknad! Och nu är det så äntligen dags för världsmästerskapen i Fotboll … VM!

Sverige går in i mästerskapet på måndag och ställs mot Sydkorea. Sydkoreanerna har överraskat förr, men hur de kommer att stå sig i detta VM vete sjutton. Dessvärre känner jag en lika stor osäkerhet inför vårt svenska landslag. Kanske är det bra. Kanske innebär detta att andra landslags ”fotbollsspioner” har lika svårt att få grepp om den svenska spelartruppen. Vis av erfarenheter misstänker jag att vårt södra grannland Tyskland kommer att kunna ta sig långt i mästerskapet, liksom Brasilien. Värdnationen Ryssland är inte favorit-tippad och Spanien har så sent som igår gjort väsentliga förändringar i ledarstaben.
Jag säger det igen, jisses en sådan röra och vilken osäkerhet som råder nu när fotbolls-VM står för dörren. Och kanske kanske är det denna, lite allmänt rådande förvirring, som kan öppna upp för det svenska spelet och ta oss … Kanske kanske bär det lika långt som den där gången när vi grävde guld och kom hem med brons från USA, 1994.
Man ska leva på hoppet, sägs det. Låt oss göra just så det och kom ihåg; bollen är rund.

____________________________
Signerat Peder Strandh, redaktör’n
____________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Enligt redaktör’n: Bollen är rund, så även under ett Fotbolls-VM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.