Region Uppsalas Liberaler presenterade sina vallöften

(REGION UPPSALA / LIBERALERNA / PRESSTRÄFF / VALLÖFTEN / VAL 2018)        
>>           
I måndags (28 maj) presenterade Liberalerna sina vallöften om sjukvården och kollektivtrafiken i Region Uppsala. Regionrådet Malin Sjöberg Högrell förklarade att det behövs en förändring i personalpolitiken för Akademiska Sjukhuset. Liberalerna ser att personal slutar och att det inte sker någon ordentlig uppföljning om varför. Istället för att
lyckas hålla kvar personalen tar man in hyrpersonal som kostar 75 procent mer. 

Regionrådet Malin Sjöberg Högrell (L).


– Det är pengar som skulle kunna gå till att ge mer vård istället, sa Malin Sjöberg Högrell.
Hon menar att Socialdemokraterna och Miljöpartiet i sin budget ger förslag på hur de tänker begränsa mängden hyrpersonal.
– Men man ska komma ihåg att de under fyra år i ledning inte har agerat för att det ska hända. De har tvärtom sagt nej till våra förslag till åtgärder; som att upprätta en intern personalpool för bättre kontinuitet, att expertgranska arbetsgivarpolitiken och att bättre följa upp varför personal väljer att sluta. Personalen är vår viktigaste resurs, låt oss lyssna på dem.

Liberalernas vallöften handlar också om att förbättra den psykiska hälsan hos barn och ungdomar. De vill sätta in tidiga förebyggande insatser mot psykisk ohälsa och menar att vård för psykiska besvär ska vara lika tillgänglig som annan vård.
– Vi vill att det ska bli enklare att få tid hos psykolog och kurator både inom primär- och specialistvården. Vi vill också utöka samarbetet med elevhälsan, barn- och ungdomspsykiatrin och socialtjänsten sa det liberala regionrådet på pressträffen.

Inom området kollektivtrafik säger Liberalerna att de vill satsa på att färdtjänstkortet ska gälla som en UL-biljett så att kortinnehavare när de klarar av och vill åka kollektivt ska kunna göra det – åtminstone vissa dagar och/eller sträckor. De vill också införa en maxtaxa på reskassa så att ingen ska behöva betala mer än priset för ett månadskort. Slutligen vill de införa ett kvällskort som ska kosta en hundralapp för skolungdomar.
– Barn och ungdomar ska få större möjlighet att åka kollektivt till fritidsaktiviteter, träning och vänner, säger Malin Sjöberg Högrell. Det ger jämlikhet, självständighet och gynnar miljön när föräldraskjutsande minskar.

________________________________
Avsändare Liberalerna i Region Uppsala 
________________________________

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun