0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

(CITY / INVIGNING / FORUMTORGET / DET OFFENTLIGA RUMMET / UPPSALA KOMMUN)           
>>          
Nu är arbetet med att rusta upp Forumtorget, ett av centrala Uppsalas största gångstråk, klart och färdigt för invigning. Torget har bland annat fått ny beläggning och en 57 meter lång, upplyst soffa. Invigningen äger rum lördag 2 juni med kommunalrådet Maria Gardfjell och representanter för Uppsala city. Forumtorget invigs med tal och underhållning. Bland andra medverkar Uppsala kulturskola, kören Canorus och Pelle Svanslös och Maja (Gräddnos, reds anm) kommer på besök med överraskning till barnen. 

– Det upprustade Forumtorget blir en attraktiv mötesplats vid gågatan i city. Satsningarna i centrala Uppsala stärker folklivet och cityhandeln, säger Maria Gardfjell (MP), kommunalråd med ansvar för klimat och miljö och en av invigningstalarna på lördag.

Utöver den 57 meter långa soffan, som ska vara upplyst under kvällarna, har torget fått en ny markbeläggning på hela ytan i form av svarta granithällar i olika skiftningar för en livfullare framtoning, som dessutom värms upp vintertid. Nya trappor och en ramp som löper längs Åhlénshuset har byggts liksom nya ramper och trappor till restauranger och bostadsentré i Forumkvarteret. Torget har också fått ytterligare en ny utsmyckning i form av en rund, sittvänlig platå. 
Invigningen hålls lördag 2 juni med start 12.00. Evenemanget är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Uppsala City.

_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.