Uppsala är den bästa stadskommunen att bo i

(RANKNING / STADSKOMMUN / TIDNINGEN FOKUS)
>>         
Uppsala är årets bästa stadskommun. Uppsala vinner sin kommunkategori i tidningen Fokus årliga rankning. I totalrankningen där alla Sveriges ingår kommer Uppsala på tredje plats. I kategorin ”bäst för unga” tar Uppsala hem fjärdeplatsen. Rankningen är ytterligare ett bevis på kort tid som visar att kommunen är på rätt väg. Uppsala är för femte året i rad Sveriges bästa stadskommun att bo i, enligt tidningen Fokus kommunrankning ”Bäst att bo 2018”. Rankningen presenterades på torsdagen den 25 maj.

Förutom att vara utsedd till årets bästa stadskommun har Uppsala kommun den här veckan blivit både årets cykelstad och årets klimatstad.

– Jag hoppas att alla Uppsalabor kan känna stolthet över att Uppsala har vunnit så fina titlar! Uppsala är en fantastisk kommun men vi är långt ifrån nöjda. Vi drivs av viljan att alltid göra Uppsala ännu bättre och att ta tag i de problem och utmaningar som vi ställs inför. Priserna visar att Uppsalas utveckling går åt rätt håll när vi jobbar hårt och investerar i vårt gemensamma samhälle. Det måste vi fortsätta att göra, säger kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S).

Uppsala vann kommunkategorin årets stadskommun i konkurrens med 45 andra kommuner. Fokus kommunrankning är uppdelad i fyra kommunkategorier: storstads-, stads-, landsbygds- och glesbygdskommun. Indelningen görs efter Jordbruksverkets definition av storlek på kommun, det vill säga hur många som bor i respektive utanför tätorten. Enligt Fokus har resultatet tydliga kopplingar till vad forskningen säger om vad som gör en ort attraktiv. 43 variabler inom olika områden mäts, till exempel ”att vara ung”, ”att vara äldre”, ”att ha familj” och ”att arbeta”.

Signerat Uppsala kommun
__________________

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”