Snart dags för årets cykelvecka

(KOMMUNIKATION / CYKLING / UPPSALA KOMMUN)         
>>         
Nu är det snart dags för 2018 års cykelvecka:
Veckan inleds måndag 14 maj och avslutas söndag 20 maj. Måndag 14 maj finns möjlighet att diskutera trafikvett på Celsiustorget inom ramen för projektet TrafiQ och under veckan ges möjlighet att lära sig mer om att parkera sin cykel schyst och få klimatsmarta tips.

Både föräldrar och förskolor har efterfrågat möjligheten för barn att lära sig att göra rätt när de cyklar. Under cykelveckan ordnas två tillfällen för populära ”Buslätt att cykla rätt”.
Förskolor har kunnat anmäla sig till tillfället på Vaksala torg 16 maj; eventet har varit fullbokat länge. Söndag 20 maj genomförs arrangemanget i Botaniska trädgården och är då öppet för alla barn. Barnen får cykla i en mobil cykelbana där de övar balans och motorik, samtidigt som de får visa vad de har lärt sig om trafikmärken. 

Torsdag 17 maj ordnas mellan 12.00 och 18.00 en cykeldag på Resecentrum. Allmänheten har möjlighet att tala med kommunala tjänstepersoner som arbetar med olika projekt, till exempel cykelvänlig arbetsplats, och kan få enklare cykelservice. En stor karta som visar vilka cykelprojekt som pågår i kommunen ska läggas ut.

Fredag 18 maj finns tjänstepersoner från kommunen på plats på Gamla torget 11–17 för att berätta om det arbete som kommunen gör för att skapa bättre möjligheter och vikten av att parkera sin cykel schyst.

Samma dag finns möjlighet att träffa kommunens energi- och klimatrådgivning på Borggården. Man kan även passa på att testa generatorcykeln som gör el av cykeltramp och ha möjlighet att vinna startplatser till nästa års cykellopp under Uppsala bike weekend. Cykelveckan sker i samarbete med Uppsala bike weekend. Mer information: www.uppsala.se/cykelveckan.
// Signerat Uppsala kommun
_________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun