Dags att nominera till årets pedagogiska priser

(UTBILDNING / PEDAGOGIK / UPPSALA KOMMUN)         
>>        
Uppsala kommun delar varje år ut pedagogiska priser till tre lärare, i förskola, grundskola och gymnasieskola. Dessutom delas ett pedagogiskt ledarskapspris ut till en förskolechef eller en rektor. I år pågår nomineringsperioden mellan 7 maj och 30 september. Priserna kan gå till pedagoger i såväl kommunala som fristående skolor.

Skolans huvuduppgift är att förmedla likvärdig kunskap till barn och elever så att de vågar tro på sig själva och sin rättmätiga plats i samhället. Det pedagogiska priset ska gå till en lärare eller skolledare som är engagerad och inspirerande utöver det vanliga, någon som utvecklar lärandet och på samma gång skapar en trygg lärmiljö.

– Förskolepedagoger och lärare har en viktig uppgift i att leda våra barn och ungdomar till en ljus och fin framtid. Priserna ska vara en källa till uppmuntran och inspiration för dem, säger Birgitta Pettersson, utbildningsdirektör.

Uppsala kommun har ett gemensamt uppdrag i att arbeta mot visionen att Uppsala ska bli Europas främsta kunskapsregion. En utmaning som kräver engagerade och kompetenta lärare och skolledare som aktivt bidrar till att visionen nås.

– Skolan ska ha goda pedagoger i alla skolformer, med förmåga att skapa trygghet och utveckla varje barns unika förmågor på bästa sätt. Det är alltid inspirerande att gå igenom alla nomineringar och få del av allt fantastiskt arbete som görs i våra förskolor och skolor varje dag, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Ordföranden i Utbildningsnämnden, Caroline Hoffstedt (S), delar ut priset. [Arkivbild]

Utbildningsnämnden fattar beslut om vilka som får priserna. Priserna delas ut av nämndens ordförande Caroline Hoffstedt i samband med kommunfullmäktige den 10 december.
Nomineringsformulär finner du på kommunens webbsida: https://www.uppsala.se/pedagogiskapriser#nominera
_______________________
// Signerat Uppsala kommun

Fler nyheter

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg