Uppsalas ”Bästa högstadiekock 2018” bjuder på vinnarrätten

(GASTRONOMI / UTBILDNING / UPPSALA KOMMUN)         
>>           
Årets vinnare av Bästa högstadiekock i Uppsala är Christian Söderlund Gavestam och Jonathan Sundström. De är elever på Stordammens skola. Den 8 maj bjuder de sina 600 skolkamrater på vinnarrätten på Stordammens skola.

Christian och Jonathan fick under sina hemkunskapslektioner skapa en egenkomponerad rätt. De valde att göra kyckling med bearnaisesås och ugnsrostade rotfrukter. Rätten bedömdes utifrån smak, utseende, hygien och samarbete i gruppen. 

– Det var jättekul att få skapa en helt egen rätt och att den gick hem, säger Christian Söderlund Gavestam.

Killarna vann priset som ”Bästa högstadiekock i Uppsala” och representerade Uppsala i riksfinalen på Restaurangakademien i Stockholm 9 februari 2018, där de blev slagna av Strängnäs.

– Jag kan tänka mig att bli kock. Det är roligt att hålla på med mat och hitta på sådant som andra tycker är gott, säger Jonathan Sundström.

Den 8 maj bjuder Christian och Jonathan sina skolkompisar på sin vinnarrätt. De kommer att laga mat till cirka 600 personer på Stordammens skola tillsammans med personalen på Sävja skolrestaurang. 

– Vi är glada över att skolan får en sådan här framgång och att hela skolan nu får chansen att smaka på Christians och Jonathans rätt, säger Gabriella Ekström, rektor på Stordammens skola.

Evenemanget äger rum 11.00–12.30 i Stordammens matsal.
__________________________
// Signerat Uppsala kommun

________

Fler nyheter

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall

PÅ VÄG | Fortsatt satsning på cykeln som transportmedel

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin