Nya konstnärsateljéer och skrivarstugor

(KULTUR / ULLERÅKER / UPPSALA SÖDRA)            
>>               
På söndag 22 april är det öppet hus och invigning av lokalerna för den nystartade ateljéföreningen Hospitalet. Yrkesverksamma kulturskapare får nu större möjligheter till kreativa samarbeten i lokalerna i Ulleråker.

Ateljéföreningen Hospitalet är en nystartad förening för yrkesverksamma kulturskapare som håller till i den gamla sjukhusbyggnaden Hospitalet i Ulleråker. Konstnärer, konsthantverkare, designers, författare, musiker och scenkonstnärer har på initiativ av kulturnämnden fått en gemensam plattform att verka från. Förhoppningen är att det kommer att uppstå många kreativa samarbeten i lokalerna. (Artikeln fortsätter nedan)

Den 22 april 11.00–15.00 har föreningen öppet hus och det finns möjlighet att kika in i konstnärsateljéer och skrivarstugor på Ulleråkersvägen 40. 12.00 inviger kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) lokalerna.

Kommunen erbjuder också en historisk vandring i Ulleråker som startar 14.00 inne i Hospitalet och avslutas på Medicinhistoriska museet med en visning av samlingarna. Museet håller extra öppet under eftermiddagen 14.00–16.00.

– Att kunna erbjuda fler kulturskapare tillgång till bra arbetslokaler och kreativ gemenskap är en målsättning för kulturnämnden. Att konsten och kulturen dessutom får plats på ett så tidigt stadium i det stora stadsutvecklingsprojektet Ulleråker känns extra roligt, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.
// SIGNERAT UPPSALA KOMMUN
___________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer