Nya konstnärsateljéer och skrivarstugor

(KULTUR / ULLERÅKER / UPPSALA SÖDRA)            
>>               
På söndag 22 april är det öppet hus och invigning av lokalerna för den nystartade ateljéföreningen Hospitalet. Yrkesverksamma kulturskapare får nu större möjligheter till kreativa samarbeten i lokalerna i Ulleråker.

Ateljéföreningen Hospitalet är en nystartad förening för yrkesverksamma kulturskapare som håller till i den gamla sjukhusbyggnaden Hospitalet i Ulleråker. Konstnärer, konsthantverkare, designers, författare, musiker och scenkonstnärer har på initiativ av kulturnämnden fått en gemensam plattform att verka från. Förhoppningen är att det kommer att uppstå många kreativa samarbeten i lokalerna. (Artikeln fortsätter nedan)

Den 22 april 11.00–15.00 har föreningen öppet hus och det finns möjlighet att kika in i konstnärsateljéer och skrivarstugor på Ulleråkersvägen 40. 12.00 inviger kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) lokalerna.

Kommunen erbjuder också en historisk vandring i Ulleråker som startar 14.00 inne i Hospitalet och avslutas på Medicinhistoriska museet med en visning av samlingarna. Museet håller extra öppet under eftermiddagen 14.00–16.00.

– Att kunna erbjuda fler kulturskapare tillgång till bra arbetslokaler och kreativ gemenskap är en målsättning för kulturnämnden. Att konsten och kulturen dessutom får plats på ett så tidigt stadium i det stora stadsutvecklingsprojektet Ulleråker känns extra roligt, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.
// SIGNERAT UPPSALA KOMMUN
___________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun