På lördag hålls årets landsbygdsmässa

(LANDSBYGD / MÄSSA / UKK)       
>>                      
Lördag 21 april anordnar kommunen Uppsala landsbygdsmässa. Mässan hålls på Uppsala konsert och kongress och bland de medverkande märks Erika Åberg, TV-profil och byggnadsantikvarie som ska berätta om byggnadsvård som livsstil.

För ett drygt år sedan antogs kommunens första landsbygdsprogram. På kommunen landsbygdsmässa finns möjlighet att ställa frågor och få mer information om vad exempelvis översiktsplanen och landsbygdsprogrammet innebär för kommunens långsiktiga utveckling. 

Under mässan kan man träffa politiker och tjänstepersoner som arbetar med landsbygdsfrågor, bland annat näringslivsutvecklare, energi- och klimatrådgivare, infrastrukturstrateg, samhällsplanerare, bygglovshandläggare samt miljö- och hälsoskyddsinspektörer.

Kommunens bygglovschef Christian Blomberg presenterar arbetet med att ge bygglov utanför Uppsala tätort och samhällsplanerare Katarina Fehler berättar om hur översiktsplanen möjliggör för landsbygdens långsiktiga utveckling. Erika Åberg berättar om drömmen om ett hus på landet och om byggnadsvård som livsstil. 

– Vårt mål är att bli Sveriges bästa landsbygdskommun. Det arbetet har bara börjat och mer satsningar kommer att behövas för att Uppsala ska hålla ihop. Jag ser fram emot att träffa Uppsalaborna på landsbygdsmässan och diskutera hur vi tillsammans kan utveckla vår landsbygd, säger Erik Pelling (S) kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Drygt tjugo utställare, inklusive flera förvaltningar vid Uppsala kommun ställer ut på mässan. Besökarna kan också titta in i bokbussen på Vaksala Torg. Där finns även aktiviteter och pyssel för barnen. Dessutom lyfts frågor om lokal mat, byggemenskaper och servicepunkter lite extra via ”speakers corner”. 

Mässan hålls på Uppsala Konsert & Kongress 21 april mellan 10.00–15.00 och har fri entré.

Uppsala kommun antog för ett drygt år sedan för första gången ett program för landsbygden. Till landsbygdsprogrammet finns en handlingsplan som ska uppdateras årligen, och i mars 2018 antog Kommunstyrelsen en uppdaterad handlingsplan.

// Signerat Uppsala kommun

_________________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun