Caffè, gelato och så en torta på det

(KAFÉLIV)        
>>        
Våren står onekligen för porten när SMHI:s prognos 10-dygnsprognos pekar på tvåsiffrigt på plussidan. Idag skådade undertecknad vårens första bi i Botaniska trädgården varpå det klack till i mig och själen liksom tog ett lyckoskutt …

Vad hör då våren och sommaren till mer än ett skönt häng med riktigt god glass?  Kafé Tar har vi tidigare besökt vid ett flertal tillfällen – av olika anledningar. Nu vill vi fuffa en smula extra för deras kolossalt smarriga italienska Gelato (glass) …

Uppsalamagasinet Luthagsnytts två utsända föll lite extra för smakerna hallonsorbet, vanilj, hasselnöt och cappuccino. Huruvida det sedan är kafé-kutym att doppa varje sked glass i den också beställda koppen espresso ska vi låta vara osagt. Så gjorde vi – och vi ångrade oss inte. Gott som sjutton var det! …


Det bör tilläggas att Café Tar är så mycket mer än ”bara” glass. Eller vad sägs om delikatesser som torta (italienska för paj/tårta, red)  Foresta Nera, -Frutto di Bosco, -Ricotta a Pere … Eller varför inte Tiramisù*. Stället har det som krävs för att den där rätta italienska känslan ska infinna sig. Sedan i höstas har Café Tar också utskänkningstillstånd varför det är fullt realistiskt att beställa en grappa eller limoncello när andan faller på.
Uteserveringen ger, inte minst tack vare att den flankerar den tämligen hårt trafikerade Sysslomansgatan, stället en än mer autentisk känsla av … Hm, låt oss säga Lombardiet …


  1. Oops, nämnde vi bara kaffet i förbifarten?
    Ursäkta denna fadäs. Café Tar tar det här med ”caffè” på största allvar och vid sidan om tidigare nämnda espresso finns ett stort utbud för finsmakare och kaffenördar …



    // Signerat Peder Strandh
    ______________
    Café Tar hittar du på Sysslomansgatan 9 B
    (granne med Uplands nation).
    ______________
    För mer inspiration om den italienska kaffekulturen rekommenderar vi ett besök på Louise Laurenius’s blogg in italia (länk).
    _____________
    Tiramisù är en dessert från Italien. Den görs av zabaione och mascarpone som man varvar över vinindräkt sockerkaka. Tira mi sù betyder ’dra mig upp’, eller mer bildligt ’pigga upp mig’.
    Källa Wikipedia.
    ____________________

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.