Nytt initiativ för hemspråksträning

(LITTERATUR / SPRÅKTRÄNING)      
>>        
I vår testar stadsbiblioteket ett helt nytt projekt för språkträning. Sagostunder på dari och persiska kombineras med bokprat för föräldrar. Första träffen blir på söndag 8 april 14.00 på Stadsbiblioteket.

Bibliotek Uppsala har sedan länge sagostunder på olika språk. På stadsbiblioteket testar man i vår att kombinera sagostunder på dari och persiska med språkträning för föräldrar. Medan barnen lyssnar på sagor, kan föräldrarna läsa och prata om en bok tillsammans.

– Det här är ett enkelt sätt att träna svenska. Både för de som bott i Uppsala ett tag och för de som är nyanlända. Vi läser en bok tillsammans och de som vill kan låna hem boken och läsa hemma. Alla är välkomna och man behöver inte boka tid, berättar Nasima Bigzad på Stadsbiblioteket.

Vid det första tillfället 8 april ingår även en visning av biblioteket. Därefter äger träffarna rum på fredagseftermiddagar 14.00. Projektet är ett led i arbetet att utveckla språkmöjligheterna för människor med annat modersmål än svenska, en grupp som är prioriterad i den nya biblioteksplanen som antogs i början av mars.
// Signerat Uppsala kommun
__________________

Fler nyheter

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall

PÅ VÄG | Fortsatt satsning på cykeln som transportmedel

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin