BREDGRÄND: Uppsalas egna lilla Chinatown

(REDAKTÖR’N REFLEKTERAR)     
>>       
Hundens år har nu en dryg månad på nacken. Hur tycker du att det känns så här långt, kliar det under halsbandet eller snappar du upp dofter du aldrig känt förut? Upplever du att den där sanna asiatiska känslan saknas, trots att du handlat hem äggnudlar från snabbköpet nere på hörnet och poppat Kitaro på högsta volym? Svarar du ja rekommenderar jag ett besök till Bredgränds nordostligaste kvarter och Uppsalas eget lilla Chinatown. Till och med gatans belysning är klädd i kinesiska lyktor varför känslan av fjärran östern sällan kan bli starkare i vår kommun än just här.
Låt dig inte distraheras av att restauranger med mexikansk och thailändsk mat kantar din väg.

Den japanska restaurangen Ai som huserar mitt på gatan förstärker bara illusionen (förutsatt att man inte är perfektionist och dessutom bevandrad i såväl den japanska som kinesiska kalligrafin). Mitt emot, på andra sidan har Amazing Thai sin butik ”Asian Food Market”, vilken saluför en hel del smarrigheter. Bra att känna till är att det inte alltid går att göra sig förstådd på svenska eller engelska i butiken … Vilket ju ytterligare skänker den där sköna känslan av att beträda okänd och därmed exotisk mark. Trevlig är personalen ändå, där på andra sidan språkbarriären. Och till syvende och sist är ett leende flerspråkigt.
Längst ut i nordost när Bredgränd fram till Kungsgatan, och det är här som den riktiga hardcore-kinesiska känslan infinner sig. Detta då man här står inför ett vägval (lite som i höst, apropå valet, men med garanterat mycket behagligare eftersmak) i form av tvenne kinesiska restauranger; China Garden till vänster och China River till höger. Här lämnar jag dig, kära läsare, åt ditt angenäma öde. Smaklig måltid och 可口的饭菜!
//Redaktör’n

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer