ÅRETS BILD 2018 – visas på Upplandsmuseet >>

(Utställningen Årets Bild 2018 – Sveriges bästa pressbilder på Upplandsmuseet)   
   
Nu visas samtliga vinnarbilder och nominerade bilder från årets tävling på Upplandsmuseet. Publiken får se f
antastiska bilder och gripande bildreportage av Sveriges bästa pressfotografer!

Årets Bild är Sveriges största och mest statusladdade fototävling som ägs och arrangerats av den ideella organisationen Pressfotografernas Klubb (PFK) sedan år 1942. 
 2018 års upplaga av tävlingen blev historisk, med en kvinna (Anna Tärnhuvud) som för första gången fick ta emot utmärkelsen Årets bild.

Årets Bild har vuxit sig till nya rekordnivåer de senaste åren, något som understryks av det ökande antalet tävlingsbilder och fotografer. 
Juryn hade i år att välja mellan 3 549 bidrag som skickats in av 205 fotografer. Av dessa var 24 nominerade till något av priserna i de 15 klasserna.

Tävlingens främsta syfte är att visa upp bildjournalistik och skickligt utförda yrkesprestationer inom journalistiken. Årets Bild är dock inte bara en tävling utan även en bro mellan allmänheten och svensk bildjournalism.

Upplandsmuseet arbetar sedan länge med dokumentation av vår samtid – inte minst i form av fotografier. Vi har valt att visa utställningen Årets bild för att ge vår publik möjligheten att bekanta sig med några av landets främsta pressfotografer. Den som besöker utställningen får se fotografier av världsklass men även förra årets stora händelser sett genom pressfotografers ögon. 

Den 16 mars kl 15.00 visas utställningen av Göran Stenberg, fotograf och ordförande i Pressfotografernas Klubb. Alla är välkomna! Fri entré.

Fler nyheter

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin

BOENDE | Uppsalahem testar smarta droppmattor under kylskåp

SAMHÄLLE | Krafttag för mer jämställt och jämlikt Uppsala län

SENIOR | Äldreboendet Myrbergska gården satsar för att öka livskvaliteten

SVERIGE | Vårdförbundet varslar om övertidsblockad