REGIONFINAL: Mästarna i träarbete ska utses >>

UPPSALA YRKESGYMNASIUMS BYGGHALL   
>>   
Idag hålls regionfinalen i Uppsala yrkesgymnasiums bygghall på Björkgatan. Där avgörs vilken skolas utbildning som ska representera regionen på det stundande Yrkes-SM som äger rum 25–27 april, även den tävlingen hålls i Uppsala, närmare bestämt på Gränby sportfält. 

Dagens tävlande utgörs av Alléskolan i Hallsberg, Fredrika Bremergymnasiet i Haninge, Trägymnasiet i Ljusdal samt hemmahoppet Uppsala yrkesgymnasium i Jälla.

Tävlingsuppgiften genomförs i lag om två elever. Lagen får en uppgift som går ut på att sätta upp gipsväggar och tak enligt ritning och att montera lister enligt beskrivning. De tävlande lagen bedöms på flera olika sätt: resultatet av uppgiften, hur uppgiften har utförts, om den personliga skyddsutrustning som krävs har använts och om verktyg och utrustning har använts på ett säkert sätt.
Tävlingen pågår under hela onsdagen. Vi kommer naturligtvis att redogöra för slutresultatet här – så snart en vinnare är utsedd. Till dess håller vi tummarna för våra deltagare från Uppsala yrkesgymnasium i Jälla!!!
// UmLn / redaktion@luthagsnytt.se

Fler nyheter

TRÄDGÅRD | Så minskar du risken för gräsbränder

FLOGSTA | Uppsalahem satsar på ljuskonst i studentområde

SAMHÄLLE | ”Vi vill alla samma sak, barnets bästa”

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall