KULTUR: Årskurs 1 och 2 bjuds på allsångskonsert

>>     
Tisdag 13 februari
inbjuder Uppsala kulturskola kommunens elever i årskurs 1 och 2 till den traditionella allsångskonserten i Uppsala Konsert & Kongress. Den har blivit ett av Uppsalas största konsertevenemang med över 4 000 personer i publiken.

Årets konsert, Fest i Trolleberg, är en rolig och fartfylld föreställning och innehåller klassiker som Ett gammalt fult och elakt troll, Trollmors vaggsång, Trollrock och Edvard Griegs I bergakungens sal. 

Publiken får en musik-, dans- och teaterupplevelse och dessutom en presentation av orkesterns instrument. Sångerna och musiken är dramaturgiskt inbakade i en spännande historia med manus och regi av Helena Parrow, musiklärare på Uppsala kulturskola.

– Eleverna har i förväg övat på föreställningens sju sånger. Förväntan är stor inför att få sjunga tillsammans med Uppsala Paradorkester, Uppsala kulturskolas kammarorkester, kören Svalorna och skådespelare, säger biträdande kulturskolechef Monica Alwinder Gustafson.

Alla kommunens elever i årskurs 1 och 2 och lärare är inbjudna. Över 4 000 kommer till de fyra föreställningarna som ges i Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen kl. 8.45 | 10.10 | 11.30 samt 13.15.
// Signerat Uppsala kommun
_______________________________________________________________________________________________________________________

Fler nyheter

BILIST
Sjukhusvägen avstängd
24-31 maj

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge