HERTIGBESÖK INSTÄLLT | P.g.a. snöovädret

>>    
Snöovädret ställer till det för hertigparet av Cambridge, Will och Kate, som i dag skulle besökt Luftstridsskolan vid Uppsala Garnison för att provflyga och se flygvapnets JAS-plan, uppger SVT.

Det brittiska hertigparet, William och Kate, har befunnit sig i Sverige de senaste dagarna på uppdrag av den brittiska regeringen och började sitt Sverigebesök i huvudstaden. Där har de bland annat fått testa på att spela bandy, besökt det svenska kungaparet och statsministern Stefan Löfven.

I dag, torsdag, var det alltså tänkt att de skulle avsluta sin Sverigevistelse med ett besök på Luftstridsskolan på Uppsala Garnison, där flygvapnet skulle få tillfälle att demonstrera några stridsflygplan samt att paret skulle få provflyga JAS Gripen. Men dagens snöoväder har satt stopp för hertigparets besök i Uppsala, som nu har ställts in. Sveriges Television skriver på sin hemsida att det var tänkt att paret, efter sitt Uppsalabesök, skulle ha tagit ett av flygvapnets plan vidare till Oslo. Nu åker de istället direkt från Arlanda till den norska huvudstaden.

Fler nyheter

BILIST
Sjukhusvägen avstängd
24-31 maj

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge